Skocz do zawartości

dzisiaj 6.00 rano

roizab

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja na twoim miejscu szykowałbym sie na zawiasy. Moze im to pokruszyc w rekach a bron to bedzie nadal. Z glupim mauserem zardzewialym na amen mordowałem sie 2 lata i wyszly mi zawiasy i kurator. Czekam teraz na zatarcie. Zyjesz w Polsce a tutaj musisz udowadniac ze nie jest wielbładem . Pan prokurator ma parcie na wyniki a pan sedzia zawsze sie z nim zgadza szczegolnie ze razem przed chwila pili kawke.
  • Odpowiedzi 144
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Moim skromnym zdaniem masz dwa wyjścia , pierwsze to poddać się dobrowolnie karze wtedy skutki są nieco mniejsze , druga wersja adwokat i próba obrony przy wariancie drugim musisz zdać sobie sprawę z jednej rzeczy a mianowicie tam gdzie zaczyna się sąd kończy się logika , ja kiedyś miałem wypadek samochodowy powołanych było czterech biegłych którzy orzekli że to nie moja wina tylko tego drugiego gościa
a pani prokurator żądała dla mnie wyższej kary jak dla gościa
który miał cztery niekorzystne opinie , a liczyć że trafisz na normalnego sędziego to lepiej grać w totolotka ...
Napisano
RE: dzisiaj 6.00 rano Marcin887 (30/1) 2007-12-22 19:19:00
A czy ten nabój kbks nie został podrzucony przez owych funkconariszy?"
To jest dobre pytanie. Kolego roizab jak się ma nabój od kbksu to się o tym wie. Zastanów się dobrze. Mam przypuszczenia, że panowie policjanci aby się nie tłumaczyć z przeszukania domu niewinnego człowieka wyjęli ten nabój z własnej kieszeni. Kiedyś widziałem jak przyjechali na interwencję do kłótni domowej i też nie wiadomo skąd znalazł się w ręki policjanta nabój od kbksu. Pewnie chcieli dokopać pijanemu napastliwemu sprawcy burdy, a nic poważnego na niego nie mieli. Wtedy nic z tego nie było, ale metody mogą takie mieć. W mordę co za kraj!
Napisano
Buhahahahahahahha, fraktal, co Ty palisz? :) A C4 i G36K to czasem nie podrzucaja na kontrolach drogowych (jak kierowca nie kwalifikuje sie na mandat)? :)
Napisano
Nie ma się z czego śmiać,sam znam takie przypadki,tylko że odnośnie całkiem innego tematu!
Podrzucają,ale tylko w tedy jak chcą cię udupić a nie mają na czym!
Napisano
z takiej niby rakietnicy to pewni ludzie sobie strzelby robili,wiêc ma³e zawiaski mo¿na dostaæ za taki± rakietniczkê.Pozdrawiam
Napisano
znając życie to pewnie dobrze się to nie skończy,szkoda że w tym kraju jest zawsze problem o byle co a to przez to że tam na górze wszyscy myślą tylko o sobie:)w cywilizowanych krajach europy zachodniej ludzie zbierają różne rzeczy i nikt im tego nie broni,flinty czekają tylko na swojego klienta.nawet czesi nas przerastają w tym temacie jak i w wielu innych o głowę.następnym razem przy wyborze ekpipy rządzącej musimy głosować na kolekcjonerów z prawdziwego zdarzenia;)może zrobią coś dobrego:)przecierz to takie proste.i tak nasi funkcjonariusze wiedzą o nas w zasadzie wszystko tym bardziej że w tej branrzy jest od groma donosicieli:)pozdrawiam
Napisano
A moje zdanie jest takie że poprostu chcą Cie nastraszyć,a to że zabrali Ci tą rakietnice i ten nabój to nic nie znaczy.Dostaniesz jakieś śmieszne zawiasy albo tzw.samoukaranie bez sprawy.Pomyśl logicznie że ty nie miałeś żadnej giwery na chodzie tylko zardzewiałą rakietnice,pewnie długo to będzie trwało ale to jest normalne u nas.pozdro
Napisano
Ustawa jednoznacznie zalicza pistolet sygnałowy(rakietnicę) do broni, na którą konieczne jest posiadanie zezwolenia. I stan tej broni nie ma tu żadnego znaczenia. A jak sie trafi sędzia o wyjątkowej niechęci do posiadaczy takich wynalazków, to Ci nie zazdroszczę. Kiedyś na jednej z rozpraw pani sędzia stwierdziła na marginesie, że dla niej karabin zdezaktywowany to broń przecięta wzdłuż na dwie części.!!!
C.
Napisano
Czytam całą tą historię i nasunął mi się jeden wniosek:
złom do ziemi albo prosto do muzeum. To jest okropne, że za kawałek rdzy można mieć u nas wyrok.
Napisano
Oj można, można. I to jaki?
Takiego wyroku nie dostaniesz nawet za przekręty, malwersacje czy udział w zorganizowanej grupie przestępczej.
To temat na doktorat.
pozdrawiam
stangret
Napisano
catadero - rakietnica w stanie w ktorym 'istotne czesci'sa pokorodowane w stopniu uniemozliwiajacym ich wykorzystanie w swietle prawa nie jest juz rakietnica ani bronia, nie strasz chlopaka na zapas
Napisano
@ stangret
To co napisales to populizm w czystej postaci

@ pastuszek
Nie masz racji, stopien korozji nie ma tu nic do rzeczy przy orzekaniu czy to bron czy nie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie