owen79 Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Napisano 10 Grudzień 2007 Witam mam pytanie który z wyminionych wykrywaczy jest lepszy na monetki czy Tesoro Cibola vs Tesoro Silwer u Maxmoze ktoś miał te dwie wykrywki i może podać jak spisuje się jeden i drugi na monetki Silwer u Max jest tanszy od Ciboli ale czy Silwer u Max ma duzo słabsze zasięgi niż Cibola. Prosił bym o opinie lub jakieś testy o ile Silwer u Max ma słabsze zasięgi od Ciboli.
Raned Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 W teście na dużą monetę srebrną różnica wynosi do 7 cm na korzyść Ciboli. Cibola ma większą cewkę i nowocześnijszą elektronikę, ponadto możliwość Superstrojenia zwiększającego zasięg. Tego się nie da zrobić w przypadku Silver uMAX. Silver uMAX ma swoje zalety m.in. bardzo dobrą dyskryminację, łatwiejsze namierzanie, pobiera mniej prądu, jest lżejszy.
krokodyl13 Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Witam.Posiadam obydwie wykrywki Tesoro Silvera u Maxa i Cibole,Jest tak dokładnie jak wspomniał Raned.Jeżeli ma być to jedynie na monetki i drobną militarke,poleciłbym Silvera jest dużo prostszym-mniej skomplikowanym sprzętem,który na normalnych bateriach alkal.pracuje bardzo długo i stabilnie.Do Ciboli musisz koniecznie dokupić akumulatorki i ładowarkę-ten sprzęt ma spory apetyt na paliwo.Zasięgi tak jak już wcześniej wspomniano.Dyskryminacja,namierzanie-to jest moje skromne zdanie-Silver ze starą cewką posiada lepsze,ale tu gra dużą role praktyka w obsłudze wykrywki.Jeżeli ma być to pierwszy kontakt z wykrywkami F-my Tesoro polecam Silvera.krokodyl13
beaviso Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 No ja się z powyższym nie zgodzę. Cibola jest równie prosta jak Silver. A baterie, owszem, zjada. Jeśli nie zamierzasz chodzić dzień w dzień, to wystarczy kupować alkaliczne. Jedna wystarczy na dwa 5-6 godzinne wypady na głośniku.M.
krokodyl13 Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Nie napisałem,że Cibola jest trudna tylko,że Silver jest prostszy,co do bateri to dobra alkaliczna kosztuje ok.20zl.Na dwa wypady to dość drogo wychodzi (średnio jeden wypad 10 zł),ponieważ tych wypadów jak są sprzyjające warunki zawsze jest więcej warto zaopatrzyć się w dwa akumulatorki i ładowarkę,po 10 wypadach się zwraca.Warto też kupić słuchawki-mniejsze zużycie prądu.
owen79 Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Napisano 11 Grudzień 2007 A jak z zasięgami na monetki czy cibola ma dużo wieksze od Silvera u max
beaviso Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Na to pytanie odpowiedział Ci konkretnie Raned. Ja nie mam porównania do Silvera. I względy technologiczne przemawiają za tym, że ma on rację.Testując na różnych ustawieniach Cibolę oraz starsze modele Conquistador uMax i Bandido II uMax, uzyskiwałem zawsze lepszy zasięg w Ciboli. Dla srebrnych 2 Reichsmarek różnica wynosiła od 3 do nawet 9 centymetrów na superstrojeniu.M.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.