Skocz do zawartości
  • 0

Klamra HJ

cross

Pytanie

Napisano

Witam!
Mam taką klamrę Hj. Oglądałem wiele wzorów tych kalmer ale takiego nie znalazłem. Klamra jest wykonana z miedzi(mosiądzu?)Sygnatury jakie odzcztałem to jakieś kółko , przypuszczam że w środku tego powinno być RŻM, no i troche dalej jest /34 . Klamra jest jak widać w średnim stanie więc nic więcej nie dostrzegłem. Ktoś mi może coś o niej powiedzieć? Wzór, możliwy rok, żadkość?
pozdrawiam
cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki za ostrzeżenie Bartek.
Samo to że nasz szanowny kolega Adr napisał że klamra jest zwyczajna, nieciekawa i beznadziejna,ale jednak ją ode mnie kupi brzmi dość podejrzanie.Jeżeli chciał z kogoś wała zrobić to sie grubo pomylił :)
Wracając do tematu. Bicia wyglądają podobnie do tej którą wklejił Adr.Ale jak już mówiłem nigdzie nie spotkałem się z całkowicie mosiężnym wykonaiem klamry HJ. Nie chodziło mi o sygnatury lecz o wykonanie.
Pozdrawiam
cross
Napisano

Witam!
Mam taką klamrę Hj. Oglądałem wiele wzorów tych kalmer ale takiego nie znalazłem. Klamra jest wykonana z miedzi(mosiądzu?)Sygnatury jakie odzcztałem to jakieś kółko , przypuszczam że w środku tego powinno być RŻM, no i troche dalej jest /34 . Klamra jest jak widać w średnim stanie więc nic więcej nie dostrzegłem. Ktoś mi może coś o niej powiedzieć? Wzór, możliwy rok, żadkość?
pozdrawiam
cross

Napisano
Huk te 20 kopii odnosnie poczty kolegi Benefisa !!. Poza tym te czytanie ze zrozumieniem to nie Ciebie sie huk tyczylo - Sluchaj skoncz juz ten temat. Pzdr
Napisano
Sluchaj koles umowa byla ze blaszke wysylam w wakacje, wiesz z jakiego powodu, malo tego - pisalem w wakacje do Ciebie maile, na poczte z onetu, a to ze mi ani razu nie odpisales to juz Twoj problem, prosilem cie o ponowne podanie adresu, po pol roku od wymiany - to skoro pierzesz brudy przy wszsytkich to niech wiedza o czym mowa - w listopadzie zeszlego roku miala miejsce wymiana (zreszta nie dokonczona) z kolega Benefisem jakas blaszka kopia, to chyba lotnika byla, ale mniejsza z tym za blache fl. t. v. stettin, jak sie okazalo kolega Benefis przyslal KOPIE!! i jak sie okazalo mialem ja zworicic, odeslac na adres zwrotny, lecz nie chcialem robic problemu i mialem odeslac te ze szczecina, ale wyprowadzilem sie za granice, o czym informowalem kolege i umowabyla ze wysylam ja w wakacje!! O sprawie nie zapomnialem, lecz na maile wysylane dokladnie na poczatku lipca nie otrzymalem zadnej odpowiedzi, wiec zaniechalem dalszych prob kontaktu, wiec nie rob czlowieku ze mnie oszusta !! bo sam przyslales kopie!
Napisano
znany oszust i wyłudzacz.. kolego jak smiesz pisac takie bzdury??! ja mam dopiero 16 lat wiec jak moge byc znanym wyludzaczem, zastanow sie czy koloryzowanie w ten sposob opinii na temat osob z ktorymi byly/ sa jakies nie dokonczone sprawy jest fair!! to jest skandal by w publiczny sposob oczerniac mnie za niefortunny zbieg wydarzen - bo nie moja wina byla doslownie nagla zmiana miejsca zamieszkania wiec NIE MIALEM mozliwosci wyslania tego niesmiertelnika (!), poza tym jesli chcesz dalej o tym dyskutowac, to prosze o kontakt na mail, lub telefonicznie, bo ja nie mam zamiaru tolerowac takich bzdur!! .. znany oszust i wyłudzacz.. nie no masz racje jest znanym oszustem i wyłudzaczem, zaczolem od piaskownicy i przez 16 lat dorobilem sie JEDNEGO NIE WYSLANEGO NIESMIERTELNIKA, masz racje jestem wyłudzaczem
Napisano
dla woli scislosci -

Adrian Malachowski
ul. Miernicza 3/5
70-831 Szczecin

Uczen 3 klasy gimnazium (I semsetr) gimnazium nr 24 w szczecinie przy zespole szkol nr 2.

Kolego huk 100 jesli dostales jakiegos dziwnego maila to napewno bylem ja. Zglos sie pod moj adres. Dziekuje bardzo ciekawe kto teraz rzuci kamieniem. Naprawde jest mi bardzo przykro ze w ten sposob od razu jako oszusta i wyludzacza traktuje sie inna osobe nawet nie poznawszy historii zatarcia, gdy ktos z gory, rzuca haslo - to jest bardzo przykre! bo ja naprawde niczego nie ukradlem, nikogo nie oszukalem, a nie jest moja wina ze poprostu nie zdazylem wyslac tego przekletego niesmiertelnika na czas!! czy za cos tak strasznego naprawde zasluguje na potepienie i szykany?!!
Napisano
A i jeszcze jedno. Moja klasa gimnazjum skonczyla dokaldnie 24 czerwca, i teraz ogolnie rzecz biorac porozrzucalo ich po wszystkich szczecinskich szkolach. Mi sie udalo zaliczyc tylko I semestr Huk, i obecnie ucze sie w collegu w Aberdeen. Chcesz link? Poza tym te militaria ktorych nie zabralem w wakacje, przenioslem do dziadkow wiec to oni beda wysylac te blaszke, jeszcze chcesz cos wiedziec? Czy lustracja zakonczona? Pozdro
Napisano
Adr - wydaje mi się, ze pokazana przez Ciebie klamra HJ jest raczej alpakowa. adrap" ją delikatnie w jakimś niewidocznym miejscu od środka i zobacz, czy pod patyną metal jest srebrzysty.
Napisano
Hmm
W tym momenice zwątpiłem w mosiężność mojej klamry. Ta patynka na Twoim zdjęciu Danieloff wygląda prawie identycznie jak na mojej. W jakim środowisku została znaleziona ??? Bo moja na leśnej drodze.
pzdr
cross
Napisano
No taaaaaa...
Gdyby była tak zwyczajnie ordynarna to bym tu tego nie pokazywał. Trochę już tego widziałem i na żadnej stronie kolekcjonerskiej nie znalazłem wersji mosiężnej.
A więc może jakiś konkretny odnośnik?
Napisano

no wiesz to ze sygnatura jest taka a nie inna w tym przypadku nie swiadczy o jakiejs elitarnosci, w srod innych, chyba ze wczesne wykonie. Mam identyczna tez mosiadz, z tym ze ciekawsza bo assmanna ges. gesch. . Ewentualnie moglbys wkleic lepsza fotke bic, bo to moze byc bicie np takie jak w zalaczniku. nimowie ze akurat 59 - ale. pozdrawiam

Napisano
Najlepszym wyjsciem bedzie jesli podasz mi swoj adres na maila: adr1991@op.pl, lub gg: 2944735 lub sms`em +44 790 264 8000 a ja poprosze kogos z rodziny by ja odeslal na podany adres. Sprawa bedzie zalatwiona. Koniec tematu
Napisano
zwykla klamra hj, mosiezna nadodatek uszkodzona. Jesli jest przed /34 - m4 to producentem bedzie M4/34 Nordwall & Welschehold, Menden
Napisano
Ojojoj –ajajaj ile jadu –a czy ja napisałem ze to ty ? prosiłem Bratka o lokalizacje gościa –bo chciałem go porównać do tego mojego z poczty .Nie zamierzam wtrącać się w wasz konflikt –bo tak naprawdę to mnie g…. obchodzi –ale tłumaczenie że nie mogłem wysłać blachy tyle czasu bo zmieniłem miejsce zamieszkania hehehheheh –(wybacz mi ten śmiech)- to szczeniackie wymówki .Ale heca ! A ja głupi myślałem ze poczta działa na całym świecie hehehehehhhe
Napisano

To zdjęcie blachy którą dostał Adrian i rzekomo ma być kopią !!!!
Nie miałem adresu , wyjechałem za granicę , dostałem kopię , Bartek 102 sam nie był zainteresowany otrzymaniem nieśmiertelnika i nie było z mim kontaktu , zamienieniłem się w pażdzierniku 2006 miałem wysłać w wakacje ( chyba już 2007 )" itd . Same nieszczęscia cię spotykają , jak ty możesz wogle funkcjonować w tym skomplikowanym świecie - tupet masz niezły .
Na szczęście mam kopie około 20 maili w tej sprawie jeśli chcesz to je zamieszcze !!

Nie pozdrawiam

Napisano
Tak też sądze że klamra pokazana przez Adra jest alpakowa. Tymczasem moja jest ewidentnie mosiężna i jest to jak przypuszczam jakaś bardzo wczesna produkcja.
Huku- gratuluję postawy, w razie jakiegoś przypuszczalnego oszusta jesteś na pierwszej linii obrony :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie