Skocz do zawartości

so kampfte breslau

marecki.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam !!
czy posiada ktoś może tę książkę napisaną przez ostatnich komendantów twierdzy wrocław von ahlfena i niehoffa ??
może być ksero lub skany
pozdrawiam serdecznie
marecki
Napisano
Tej nie dane mi było przeczytać ale polecam na ten temat książkę niemieckiego księdza, który był we Wrocławiu przez całe oblężenie
Paul Peikert Kronika dni oblężenia"
Napisano
witam !!
do - jotka - wysłałem do pana e mail na adres przez pana podany proszę o kontakt pozdrawiam !!
do SZEFA - cześć znam tą pozycję i polecam wszystkim !! dzięki
marecki
  • 2 years later...
Napisano
Witam,
ja myślę, że kolega Sebastian zamiast czytać książki o Wrocławiu, powinien zdecydowanie więcej poczytać książek o ORTOGRAFI !!!
To już nawet moja 8 letnia córka nie robi takich błędów !!!
A orłem nie jest ;-))
Pzdr i do ksiązek.....
  • 2 weeks later...
Napisano
Panie Slabosilny!

Akademicki osilku.

Dyslekcja. To slowo powino byc znane takiemu czytelnikowi
Poradnika malego inteligenta jak pan.

Wlasnie zdradzil pan swoimi paroma slowami panskie pochodzenie

Sebastian ! nie przejmoj sie takimi Bauerami. Pisz tak jak potrafisz,jak ktos madrze ma odpowiedziec na twoj post . To odpowie nie zwracajac uwagi na twoja ortografie

trzymaj sie.T-H
Napisano
Sebastian Nie czytaj pierdol von Ahlfena. On byl dobry w ukladaniu Piesni dla obroncow miasta.

Polecam uwaznie przeczytac.

BRANDE AN DER ODER. Georg Hass

Wspomnienia 11 Kmpani SS Lesnica. Cz 1.

UND GABEN DIE HOFFNUNG NICHT AUF

Cz 2
Napisano
TORS-HAMER, czy ta książka to jakaś stara pozycja czy można ją dostać w księgarniach? Jest przetłumaczona na polski rozumiem? A może masz dostęp do jakichś skanów?
pozdro!
Napisano
Ksiazka wydana jest w jezyku niemieckim,pierwsze wydanie mialo
miejsce w latach 70tych, Wznowienie mozna jedynie kupic w internecie poszukaj na niemieckich stronach,kosztuje okolo 19 eur, naprawde warto przeczytac.szkoda tylko ze jest w jezyku niemieckim,sa oryginalne zdjecia wspominajacych swoje dzieje,mapki,ksiazke nalezy uwaznie czytac.

poz T-H.
Napisano
Ok, dzięki, w takim razie jak dla mnie niestety odpada bo moja znajomość niemieckiego jest co najmniej uboga;) Ale jeśli ktoś dysponuje chociaż skanami mapek z tej książki...może zechciałby się podzielić...
pozdrawiam!
Krzysiek
Napisano
Również ubolewam nad faktem, iż książki zawierające podstawową (choć nie zawsze) wiedzę o Festung Breslau napisane są w języku Goethego... Mówię tutaj o rzeczonej So kampfte Breslau" oraz o Breslauer apokalypse" Gleissa. Niestety podstawy niemieckiego, które znam, to za mało, aby przeczytać te książki ze zrozumieniem. Jednakże przy okazji mam pytanko. Na naszą stronę wrzuciłem niedawno skromny wykaz polskojęzycznych książek o Breslau: http://www.festungbreslau.wroclaw.pl/main.php?target=literatura - czy moglibyście pomóc mi uzupełnić tę listę o pozostałe publikacje o wierdzy"? Na razie zamieściłem tam jedynie ksiązki, które sam czytałem i które w większości mam w swojej biblioteczce... Ale co oprócz tego? Mówię oczywiście o pozycjach które ukazały się w języku polskim... Z góry dzięki za pomoc!
Napisano
I wyobraż sobie Sebastianku ,że nie jest ona w formie komiksu :(
Co się KU...dzieje na tym forum :dysleksję mylicie z lenistwem, ale jeszcze takiemu leniuchowi co drażni ludzi na innych forach,to może pomnik postawicie ?
A Marecki ,guru wrocławskich eksploratorów ma żonkila ...
Brawo dla moderatorów !

Marecki ,pozdrowienia od Jarka z Twardogóry.

:(
  • 2 weeks later...
Napisano
Slabosilny to do pana.!!!
Slabosilny-slaby z gramatyki-silny w gebie.(powinien wiecej poczytac ksiazek);przepraszam,czy to jakas ludowa gwara,czy tez tak pana uczyli w szkole.Kompletna nieznajomosc budowy zdania.Ps.Panska 8 letnia cörka wiedziala by napewno,iz o ortografii czy tez z ortografii piszemy z podwöjnym (i)na koncu.
Pozdrawiam serdecznie.
garbaty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie