marecki. Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Napisano 8 Styczeń 2004 witam !!czy posiada ktoś może tę książkę napisaną przez ostatnich komendantów twierdzy wrocław von ahlfena i niehoffa ?? może być ksero lub skany pozdrawiam serdecznie marecki
Szefo Napisano 9 Styczeń 2004 Napisano 9 Styczeń 2004 Tej nie dane mi było przeczytać ale polecam na ten temat książkę niemieckiego księdza, który był we Wrocławiu przez całe oblężeniePaul Peikert Kronika dni oblężenia"
marecki. Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Napisano 9 Styczeń 2004 witam !!do - jotka - wysłałem do pana e mail na adres przez pana podany proszę o kontakt pozdrawiam !!do SZEFA - cześć znam tą pozycję i polecam wszystkim !! dzięki marecki
Sebastian p Napisano 12 Wrzesień 2006 Napisano 12 Wrzesień 2006 Witam też bym chciał jak ktoś ma moge podać e -mail
Sebastian p Napisano 14 Wrzesień 2006 Napisano 14 Wrzesień 2006 Albo morze udostempnić zdjęcia z tej ksiąrzki
Słabosilny Napisano 15 Wrzesień 2006 Napisano 15 Wrzesień 2006 Witam,ja myślę, że kolega Sebastian zamiast czytać książki o Wrocławiu, powinien zdecydowanie więcej poczytać książek o ORTOGRAFI !!!To już nawet moja 8 letnia córka nie robi takich błędów !!!A orłem nie jest ;-))Pzdr i do ksiązek.....
Sebastian p Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Przyznaje ortografia moja nie jest dobra ale to nie powód do wypisywania postów obraźliwych !!!!!!!!!! Pozdrawiam
bonczek_hydroforgroup Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Mam pierwsze historyczne wydanie - ale wszystkie zdjęcia juz sa zeskanowane na www.wroclaw.dolny.slask.pl
TORS-HAMER Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 Panie Slabosilny! Akademicki osilku.Dyslekcja. To slowo powino byc znane takiemu czytelnikowi Poradnika malego inteligenta jak pan.Wlasnie zdradzil pan swoimi paroma slowami panskie pochodzenieSebastian ! nie przejmoj sie takimi Bauerami. Pisz tak jak potrafisz,jak ktos madrze ma odpowiedziec na twoj post . To odpowie nie zwracajac uwagi na twoja ortografie trzymaj sie.T-H
TORS-HAMER Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 Sebastian Nie czytaj pierdol von Ahlfena. On byl dobry w ukladaniu Piesni dla obroncow miasta.Polecam uwaznie przeczytac. BRANDE AN DER ODER. Georg Hass Wspomnienia 11 Kmpani SS Lesnica. Cz 1. UND GABEN DIE HOFFNUNG NICHT AUF Cz 2
Sebastian p Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 TORS-HAMER Dziękuję za dobre słowo.Pozdrawiam
Sebastian p Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 bonczek_hydroforgroup mugł byś mi przesłać na e-mail tą ksiąrzke jak masz ją na Komputerze i zdjęcia z jej za wszelką pomoc z Góry Dziękuję.Pozdrawiam
black Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 TORS-HAMER, czy ta książka to jakaś stara pozycja czy można ją dostać w księgarniach? Jest przetłumaczona na polski rozumiem? A może masz dostęp do jakichś skanów?pozdro!
TORS-HAMER Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 Ksiazka wydana jest w jezyku niemieckim,pierwsze wydanie mialo miejsce w latach 70tych, Wznowienie mozna jedynie kupic w internecie poszukaj na niemieckich stronach,kosztuje okolo 19 eur, naprawde warto przeczytac.szkoda tylko ze jest w jezyku niemieckim,sa oryginalne zdjecia wspominajacych swoje dzieje,mapki,ksiazke nalezy uwaznie czytac. poz T-H.
black Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 Ok, dzięki, w takim razie jak dla mnie niestety odpada bo moja znajomość niemieckiego jest co najmniej uboga;) Ale jeśli ktoś dysponuje chociaż skanami mapek z tej książki...może zechciałby się podzielić...pozdrawiam!Krzysiek
mr2z Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 Również ubolewam nad faktem, iż książki zawierające podstawową (choć nie zawsze) wiedzę o Festung Breslau napisane są w języku Goethego... Mówię tutaj o rzeczonej So kampfte Breslau" oraz o Breslauer apokalypse" Gleissa. Niestety podstawy niemieckiego, które znam, to za mało, aby przeczytać te książki ze zrozumieniem. Jednakże przy okazji mam pytanko. Na naszą stronę wrzuciłem niedawno skromny wykaz polskojęzycznych książek o Breslau: http://www.festungbreslau.wroclaw.pl/main.php?target=literatura - czy moglibyście pomóc mi uzupełnić tę listę o pozostałe publikacje o wierdzy"? Na razie zamieściłem tam jedynie ksiązki, które sam czytałem i które w większości mam w swojej biblioteczce... Ale co oprócz tego? Mówię oczywiście o pozycjach które ukazały się w języku polskim... Z góry dzięki za pomoc!
Sebastian p Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 To musi być cała ksiąrzka na temat Festung Breslau ????????Pozdrawiam
j35 Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 I wyobraż sobie Sebastianku ,że nie jest ona w formie komiksu :(Co się KU...dzieje na tym forum :dysleksję mylicie z lenistwem, ale jeszcze takiemu leniuchowi co drażni ludzi na innych forach,to może pomnik postawicie ?A Marecki ,guru wrocławskich eksploratorów ma żonkila ...Brawo dla moderatorów !Marecki ,pozdrowienia od Jarka z Twardogóry.:(
Sebastian p Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 To nie jest Lenistwo !!!!!!!! Gdzie niby Drarznie Ludzi co ??To że Ktoś nie Lubi Waffen SS Cudoziemskich.
Sebastian p Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 A ma może ktoś na komputerze tą Ksiąrzkę i mugł by mi przesłać na E-Mail
garbaty Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 Slabosilny to do pana.!!!Slabosilny-slaby z gramatyki-silny w gebie.(powinien wiecej poczytac ksiazek);przepraszam,czy to jakas ludowa gwara,czy tez tak pana uczyli w szkole.Kompletna nieznajomosc budowy zdania.Ps.Panska 8 letnia cörka wiedziala by napewno,iz o ortografii czy tez z ortografii piszemy z podwöjnym (i)na koncu.Pozdrawiam serdecznie.garbaty.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.