saper132 Napisano 29 Listopad 2007 Autor Share Napisano 29 Listopad 2007 witam mam pytanie czy ten prostownik nadaje sie do elektrolizy,jesli nie to prosze mi podac link jakiegos prostownika ktory sie nadaje do elektrolizycena do 100zl http://www.allegro.pl/item272522003_idzie_zima_kup_prostownik_12v_6a_wyprzedaz.htmlpzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 W sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 zasilacz od pc, kazdy ;]miernik mozesz kupic za symboliczne 20zl albo sklep lub siec.po co ci odrazu 100zl bulic komus do kieszeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper132 Napisano 30 Listopad 2007 Autor Share Napisano 30 Listopad 2007 dziekuje za pomocpzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 Do elektrolizy prostownik powinien mieć regulacje prądu (skokową czy płyną właściwie bez znaczenia). Ten z Alledrogo nie ma wcale, do elektrolizy słabo się nadaje, podobnie jak i do ładowania akumulatorów (z tego samego powodu). Moim zdaniem albo podejść do sprawy konkretnie i kupić dobry regulowany i mocny prostownik albo bawić się byle czym np. zasilaczem z kompa, czymś co jest za darmo po prostu pod ręką. Przy kombinacjach z prądem jednak radze pamiętać o BHP, minimum rozsądku i wiedzy wymagane.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bagnetSS Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 curograf15 ma racje jak chcesz czesto to robic kup raz a dobry z regulacja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 29 Grudzień 2007 Share Napisano 29 Grudzień 2007 witam tak przy okazji to ile najlepiej żeby było V do elektrolizy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 29 Grudzień 2007 Share Napisano 29 Grudzień 2007 Ja mam zasilacz 12V ale ważniejsze są Ampery. Jak jest mało (2-3) to robi się po woli i dokładnie. Jak więcej (6-7) to szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 29 Grudzień 2007 Share Napisano 29 Grudzień 2007 Jak z regulacją i za małe pieniądze to możesz tego kupić chyba dobry.http://www.allegro.pl/item285993477_prostownik_6_12v_6a_z_regulacja_w_super_cenie_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Grudzień 2007 Share Napisano 29 Grudzień 2007 Trudno mi się wypowiadać na temat tego prostownika nie widząc go i nie znając jego konstrukcji/wykonania. Z opisu sprzedającego wynika że do elektrolizy powinien być dobry.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.