bastus0 Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2004 witam...z czego to? historia jest taka:...wujaszek jakies 27 lat temu odbywał zasadniczą" w Dęblinie i przytachał do domu jako stojak do długopisów, teraz ja to dorwałem do kolekcji.....pozdrawiam bastus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Jak dla mnie to z działka lotniczego któregoś z Lim-ów, podówczas jeszcze dość licznie występujących (np. Lim-6bis = polska, szturmowa wersja MiG-17).Lim-y miały, obok 2 x 23 mm, właśnie jedno działko Nudelman N-37.A na tej stronie zobacz sobie identyczne łuski do N-37 (niestety nie ma polskiej): http://www.geocities.com/Pentagon/Base/1852/37mm.htmlKawałek niżej są także pociski do peloty 37 mm, ale łuska już znacznie dłuższa.Zatem na pewno to od N-37 z Lim-ów.pozdr,M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastus0 Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2004 .....fajna stronka polecam innym....dzięki...to ma sens...pozdrawiam bastuś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bastus0
witam...z czego to? historia jest taka:
...wujaszek jakies 27 lat temu odbywał zasadniczą" w Dęblinie i przytachał do domu jako stojak do długopisów, teraz ja to dorwałem do kolekcji.....pozdrawiam bastus
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.