Witam, Dziś trafiła mi w ręce następująca rzecz - mam nadzieje widoczna na obrazku. Zgodnie z komentarzem właściciela tych butów są to oryginalne niemieckie buty używane przez strażników jednego z oozów koncentracyjnych, w znakomitym stanie (co widać) i bardzo trudne do zdobycia (tego nie wiem...)". Buty mają drewnianą podeszwę i noszą oznakowanie: RBD DANZIG 4515. W zwiazku z tym miałbym do Szanownych Forumowiczów następujące pytanie - czy można (i ew. na jakiej podstawie - rysunki, zdjęcia) stwierdzić, że są to buty autentyczne, niemieckie i kiedy, przez kogo i w jakich okolicznościach ich ewentualnie używano. Liczę na szybką i - jak zwykle - kompetentną odpowiedź. pzdr ams
Pytanie
ams
Witam,
Dziś trafiła mi w ręce następująca rzecz - mam nadzieje widoczna na obrazku.
Zgodnie z komentarzem właściciela tych butów są to oryginalne niemieckie buty używane przez strażników jednego z oozów koncentracyjnych, w znakomitym stanie (co widać) i bardzo trudne do zdobycia (tego nie wiem...)". Buty mają drewnianą podeszwę i noszą oznakowanie: RBD DANZIG 4515.
W zwiazku z tym miałbym do Szanownych Forumowiczów następujące pytanie - czy można (i ew. na jakiej podstawie - rysunki, zdjęcia) stwierdzić, że są to buty autentyczne, niemieckie i kiedy, przez kogo i w jakich okolicznościach ich ewentualnie używano.
Liczę na szybką i - jak zwykle - kompetentną odpowiedź.
pzdr
ams
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.