Brylu Napisano 26 Listopad 2007 Autor Napisano 26 Listopad 2007 Witam prosze o ID tego plecaczka co to za kraj i z jakich lat pochodzi jak widac szeli sa przykrecone jakosm sruba nie sa oryginalnie mocowane a data na nich 1937 moze byc mylaca moze ktos pomoze w ID tego plecaczka z gory dziekuje !!
Łukasz Napisano 28 Listopad 2007 Napisano 28 Listopad 2007 Witam!Bryla tornister nie wygląda na sowieta... chocby przez tą klapę. Należy pamiętać, że wz.36 jest wierną kopią czegoś niemieckiego... Nie pamiętam tylko dokładnie, którego tornistra. :-(Nie spotkałem jeszcze ruska bez kierzowej klapy. Warstwa tworzywa często się wykryszała, ale zostawały po nim zawsze ślady /ostatnio taki trafiłem i w świat puściłem, nie wiem, czy ktoś z tego forum go nie wziął ;-)/.
Woodhaven Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Znalazłem jeszcze taki wzór jak Twój .....też ma super patenty
Brylu Napisano 26 Listopad 2007 Autor Napisano 26 Listopad 2007 zaden nie jest taki jak ten moj plecaczek SA/HJ mam w pieknym stanie z poekna pieczecia :) ale zobaczcie na wykoczenia skorek w tym wystawianym ma kieszne mal ana kapie zazwyczaj byly takie na cala kalpe a ten ma mala i fikusne zapiecia skozane oraz ya szelka do pasa z hakiem ksztalt obszytych paskow tez inny niz typowa 2 wojna chodzi o te 2 paski zpainajce co sa wszytse w klape glowna
Brylu Napisano 26 Listopad 2007 Autor Napisano 26 Listopad 2007 nie sugerujcie sie szelkami jak widac na foto ktos je zakladal wkrecil moga byc nie od kapletu nie sa zakaldan oryginalnie :)
Brylu Napisano 27 Listopad 2007 Autor Napisano 27 Listopad 2007 Kolego " a masz foto takiego plecaczka ? jak to wygladalo w pelnej okazalosci ??
Pytanie
Brylu
Witam prosze o ID tego plecaczka co to za kraj i z jakich lat pochodzi jak widac szeli sa przykrecone jakosm sruba nie sa oryginalnie mocowane a data na nich 1937 moze byc mylaca moze ktos pomoze w ID tego plecaczka z gory dziekuje !!
38 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.