siesko Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 witam potrzebuje wiadomosci od kogos kto szuka na tym sprzecie,jak go ustawic ? i w jakim trybie szukac all metal czy dic?z gory dzieki
Raned Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Szukamy w trybie Dyskryminacji uprzednio ustawiając Threshold w All Metal aby był słabo słyszalny a następnie przełączamy do Dyskryminacji, która powinna być ustawiona pomiędzy Iron a Foil w zależności od zaśmiecenia terenu. Sensivity ok. 10.Po opanowaniu wykrywacza można spróbować Superstrojenia, czyli Threshold na maksimum i stabilność wykrywacza kontrolujemy pokrętłem Sensivity (ten sposób tylko dla doświadczonych).
majros Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Chodzę z de leonem drugi sezon. Dyskryminacje ustawiam równo na iron, według mnie zwieksza się przez to trochę zasieg a dyskryminacja działa i tak dalej wzorcowo nie przepuszczając małego i średniego żelaza. Szukam cały czas w dyskryminacji, al metalu używam sporadycznie. Superstrojenia używam dość często w zależnosci od miejsca, rodzaju gleby, ilosci smieci, myślę że to dobra metoda po dłuższym osłuchaniu się z wykrywaczem. Wadą superstrojenia jest to że dyskryminacja ma wtedy tendencje do przepuszczania pojedynczych i urywanych sygnałow od żelaznych śmieci. Po pewnym czasie bez problemów można rozpoznać że to sygnały od śmieci.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.