Skocz do zawartości

jakie ustawienia tesoro de leon???

siesko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam potrzebuje wiadomosci od kogos kto szuka na tym sprzecie,jak go ustawic ? i w jakim trybie szukac all metal czy dic?z gory dzieki
Napisano
Szukamy w trybie Dyskryminacji uprzednio ustawiając Threshold w All Metal aby był słabo słyszalny a następnie przełączamy do Dyskryminacji, która powinna być ustawiona pomiędzy Iron a Foil w zależności od zaśmiecenia terenu. Sensivity ok. 10.
Po opanowaniu wykrywacza można spróbować Superstrojenia, czyli Threshold na maksimum i stabilność wykrywacza kontrolujemy pokrętłem Sensivity (ten sposób tylko dla doświadczonych).
Napisano
Chodzę z de leonem drugi sezon. Dyskryminacje ustawiam równo na iron, według mnie zwieksza się przez to trochę zasieg a dyskryminacja działa i tak dalej wzorcowo nie przepuszczając małego i średniego żelaza. Szukam cały czas w dyskryminacji, al metalu używam sporadycznie. Superstrojenia używam dość często w zależnosci od miejsca, rodzaju gleby, ilosci smieci, myślę że to dobra metoda po dłuższym osłuchaniu się z wykrywaczem. Wadą superstrojenia jest to że dyskryminacja ma wtedy tendencje do przepuszczania pojedynczych i urywanych sygnałow od żelaznych śmieci. Po pewnym czasie bez problemów można rozpoznać że to sygnały od śmieci.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie