muslim Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 Czy ma ktoś dokładne zdjęcia zamka do Chassepota? Jak jest montowana iglica? Czym się różnią karabiny z prostą rączką w zamku od tych ze zgietą rączką(bo model jest ten sam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Witam Cię. Jeśli nie będziesz zadowolony z tej stronki to nic już cię nie zadowoli. O to i ona: http://perso.wanadoo.fr/guy.jachet/bandeau.htm Przyjemnego ogladania, też chciałbym taki zameczek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Irek...jakiś dziwny ten zamek na tym zdjęciu...?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 By obejrzeć zamek trzeba kliknać z lewej strony: Demontage de lu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2004 Pewnie ładnie by wygądał :DDNie wim czy ma bicia bo jeszcze go nie przeczyściłem. Co rozumiesz pzrez mosin dragoński? M1891 z długą czy krutką lufą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Witam. Taki był podział w broszurce TBU o mosinie. Jest krutszy niż piechoty ale dłuższy niż kawaleryjski. Bicia mam mało czytelne; jedynie rok - 1904 i sygnaturka - jej resztka fabryki w tule. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 6 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2004 Dzięki. Teraz mam pewność że mam zamek do Chassepota! Tylko bez iglicy i tego przodu. Może się aż tak nie świeci, ale ten metal jest taki twardy że prawie w ogóle nie ma wrzerków.A o co chodzi z tymi zamkami co miały zgiętą rączke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 6 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2004 SP17 a tego swojego Chassepota to kopnołeś czy ze strychu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Mam go z piwnicy !!!!!!!. Był jeszcze kawaleryjski mauzer i dragoński mosin. Co za szczęście !!!!!!! Jednak same rury. Tak sobie pomyślałem: może Twój zamek ładnie by się prezentował w mojej rurce? Znalazłeś go? ma bicia? Na mojej rurce jest ich od groma! Na Jarmarku Dominikańskim rok temu facet chciał za cały karabin 2500zł. Stan muzealny. miał jednak tak mało bić, że nie wierzyłem do końca w jego oryginalność, ale czy można podrobić całą broń? W poście Od jakiego karabinu/" pokazałem skany mojego egzemplaza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2004 Podaj długość lufy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
muslim
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.