Raned Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Ten wykrywacz był produkowany w latach 1991 - 1993, ponieważ w 1994 wszedł XLT Spectrum. Oznacza to, że ma około 15 lat a z tym wiąże się starzenie się elementów elektronicznych i odchodzenie od parametrów. Nie ma cudów aby taki wykrywacz w przeciągu tylu lat nie był naprawiany, a z naprawianą elektroniką jest różnie. Wykrywacze bywają użytkowane bardzo intensywnie np. kilka razy w tygodniu po kilka do kilkunastu godzin lub leżą w szafie, tak źle i tak niedobrze. Wnioski nasuwają się same; moim zdaniem lepiej jest kupić wykrywacz wyprodukowany w ostatnich kilku latach.
Raned Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Boratynkę w powietrzu wykryje do ok. 26 cm.
VanWorden Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Witam.Orzełek" i XLT to niemalże ten sam sprzęt a każdym razie zasięg i czułość mają identyczną. Znam mnóstwo nigdy nie naprawianych sprzętów z tamtych lat. Wszystko zależy od użytkownika/ów. Zasięgu nie da się podać w powietrzu bo ustawić go można na 1001 sposobów i każdy wynik będzie inny, ale to z całą pewnością jeden z wykrywaczy o największym zasięgu i czułości. Robiliśmy na forum Thesaurus bardzo różne testy, w tym w powietrzu, jeśli koniecznie chcesz się dowiedzieć;)PozdrawiamVW
wicja1 Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Jeden z najświeższych wykrywaczowych guru" z pewnością by odpowiedział:-Nie robiłem takich testów i nie miałem Eagla w reku,ale wyniki są bardzo łatwe do przewidzenia :))))))))))))A poważnie:mogę przychylić się do raf003.Ale zakup tylko pod warunkiem,że znasz wykrywacz lub właściciela.Zakup internetowy w ciemno" może być kosztowny i męczący ciągle pojawiającymi się awariami.Wiem co piszę.Kila razy byłem bardzo niemile zaskoczony.Raned ma tutaj rację ;)Pozdrawiam,wicja1.
gibki9 Napisano 22 Listopad 2007 Autor Napisano 22 Listopad 2007 witamnabylem orzelka za tysiaka ,wiec sodze ze korzystna cena,a co do starzenia sie to wiem ze kabel od sondy czasem pada,ale i cos oprocz baterii sie zuzywa i tzreba wymieniac?? 26 cm na boratynke to naprawde duzo.
gibki9 Napisano 22 Listopad 2007 Autor Napisano 22 Listopad 2007 przepraszam za ortografie, mój mały pisał:)
VanWorden Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 gibki9 - jak dla mnie to właśnie kabel był problematyczny. Możesz dostać pojemnik na baterie i kupić sobie akumulatorki albo przerobić ten fabryczny. Najsłabszym punktem tego sprzętu jest jego waga :(A na boratynke mozesz uzyskać znacznie więcej jak zapodasz jakiś dobry program;)PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.