sqn Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 Witam.Mam pytanie odnosnie tej skrzyneczki co to za jedna? Wymiary prawie takie jak skrzyneczki stalowej do MG i podobnie zbudowana tylko ze drewniana. Moze ktos wie jakich wojsk i z jakiego okresu i do czego jest ona?PozdrawiamPiotr
mietek Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Wczesna do Browninga, USA, uzywane tez do Vickersa .303 (Brytyjczycy).
sqn Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 Dziekuje za odpowiedz. Wczesna" to oznacza ze z okresu drugiej wojny czy juz po?:)PozdrawiamPiotr
jacenty2004 Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 a ja stawiam na austriacki Schwarzlose :)
Czarek Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 a okres użycia to 1sza wojna-armia austrowęgierska i okres po niej-chociażby nasza armia w 2RP-ciekawy jest ten kolorek zieloniutki :)
sqn Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 A jaki kolorek powinien być? Moze ktoś ją tak przemalował nie wiem:) Chciał bym się jeszcze dowiedziec o jakas oriętacyjna wartość tego typu skrzynek...moze ktoś wie?:)PozdrawiamPiotr
jacenty2004 Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 wystaw na allegro i od razu będziesz wiedział :)
mietek Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Ciekawe, bo tutaj jest wersja z paskiem, a nie uchwytem opisana jako Browning: http://www.vickersmachinegun.org.uk/acc-ammunition.htmTutaj jest tez zdjecie z uchwytem metalowym, ale ino jedno, opisana jako USA:http://browningmgs.com/AmmoCans/Wood.htmMialem taka skrzynke, kupiona w UK i w 100% brytyjskim malowaniu.
Czarek Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 ja bym tam jednak w dalszym ciągu przy austrowęgrach sie upierał-wartość obecnie+-100zł...faktycznie najlepiej na allegro dać rynek wyceni:)
mietek Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Ta co mialem jest jednak nieco inna.Miala chyba przerabiany uchwyt, bo sa blaszki po mocowaniu paskow (na 2 sruby kazda, z obu stron uchytu), plus uchwyt metalowy.Jaka w takim razie to jest?
Czarek Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 moja wygląda tak-kolorek orginalny-okucia stalowe po obu stronach wieka
Czarek Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 a w środku z jednej strony wzmocniona blachą(żeby metalowe czubki pocisków drewna nie ryły?)
mietek Napisano 19 Listopad 2007 Napisano 19 Listopad 2007 Ta ktorej fotke dodalem wyglada jak przerobiona Twoja, bo sa okucia na uchwyt, a miedzy nimi dodany kolejny.Czyzby austriacka? No i skad sie na niej wzielo malowanie UK, Service Brown? Ciekawe.
sqn Napisano 19 Listopad 2007 Autor Napisano 19 Listopad 2007 Czyli rozumiem ze moja skrzyneczka jest austryjacka od Schwarzlose?:) Nie spodziewałem sie ze az taka ciekawa moze ona być. Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiamPiotr
Pytanie
sqn
Witam.
Mam pytanie odnosnie tej skrzyneczki co to za jedna? Wymiary prawie takie jak skrzyneczki stalowej do MG i podobnie zbudowana tylko ze drewniana. Moze ktos wie jakich wojsk i z jakiego okresu i do czego jest ona?
Pozdrawiam
Piotr
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.