bocianju_87 Napisano 17 Listopad 2007 Autor Napisano 17 Listopad 2007 posiadam niemiecki hełm na ktorym sa jeszcze resztki srebrnej farby (cynk?) czy istniały formacje stosujace tego typu kolor na hełmach? czy tylko ktos po wojnie mogł go przemalowac? jesli wiecie tez jaki to model i rozmiar, napiszcie, z góry dzięki
julian066 Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Hełm ten prawdopodobnie używany był po wojnie w straży pożarnej.Dla porównania mój hełm (niklowany?)używany do ok.1998r. w zakładowej straży pożarnej.Niestety,udało mi się uratować tylko 2szt.CO ciekawe to austriacki wz.16.
pomsee Napisano 18 Listopad 2007 Napisano 18 Listopad 2007 Sorry pomyłka myślałem o tym drugim, który jest zidentyfikowany.
bocianju_87 Napisano 17 Listopad 2007 Autor Napisano 17 Listopad 2007 posiadam niemiecki hełm na ktorym sa jeszcze resztki srebrnej farby (cynk?) czy istniały formacje stosujace tego typu kolor na hełmach? czy tylko ktos po wojnie mogł go przemalowac? jesli wiecie tez jaki to model i rozmiar, napiszcie, z góry dzięki
Pytanie
bocianju_87
posiadam niemiecki hełm na ktorym sa jeszcze resztki srebrnej farby (cynk?) czy istniały formacje stosujace tego typu kolor na hełmach? czy tylko ktos po wojnie mogł go przemalowac? jesli wiecie tez jaki to model i rozmiar, napiszcie, z góry dzięki
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.