Skocz do zawartości

NSU 201 zd

$pier$

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam !
Potrzebuję zdjęć, opisów i wszelkich informacji na temat tego motocykla.
Posiadam taki motorek i mam zamiar go odrestaurować.
Jednak nie wiem w jakich dywizjach służył i jakie posiadał oznaczenia.
Napisano
Panie Catadero, nie bądz pan taki mądry...
Przejrzałem całą przeglądarkę i nic mnie już nie zaskakuje...
Nastawiłem się bardziej na informacje lub zdjęcia pochodzące z
prywatnych kolekcji.
Napisano
Cytat--Potrzebuję zdjęć, opisów i wszelkich informacji na temat tego motocykla"
Nie było mowy o tym,że już coś masz,skoro potrzebujesz wszelkich informacji".
Wystarczyło napisać to:Nastawiłem się bardziej na informacje lub zdjęcia pochodzące z prywatnych kolekcji."
A skoro podpieram się w tym poście cytatami...obacz,jakie to proste."
Pozdr.
C.
Napisano
W jakim zakresie (ale konkretnie) potrzebujesz pomocy? Czy masz już katalogi cześci i instrukcje obsługi (było kilka w zależności od rocznika i modelu ZD/ZDB)? Mogą być w wersji elektronicznej (pdf)? Czy ilość zdjęć w galerii na stronie www.nsu.motocykle.org jeszcze Cię nie zadowala? Ośmielę się więc twierdzić, że takim przypadku trudno Ci będzie znaleźć w jednym miejscu wiecej lepszych fotek tego modelu w całych aktualnych zasobach Internetu ... a penetruję je pod kątem motocykli NSU od kilku lat ;). Conieco informacji znajdziesz tylko na niektórych stronach niemieckich. Czasami da się znaleźć jakąś frontową fotkę na aukcjach e-baya, czasami ktoś wystawi jakieś cześci lub motocykl do sprzedania i z fotek zamieszczonych w opisie aukcji też można skorzystać.
Zachęcam do zasubskrybowania polskojęzycznej listy mailingowej NSU - jest tam już ponad 60-ciu miłośników tych motocykli, spośród których kilku ma model ZD/ZDB (szczegóły w dziale Forum" poprzednio podanej strony).
Widzę, ze interesuje Cię wersja WH. Tak, Wehrmacht używał pewnej ilości tych dwusuwowych małolitrażowych motocykli, lecz nie można na pewno powiedzieć, że masowo. O wiele więcej było chociażby spokrewnionego z ZD/ZDB modelu 251 OS WH. Osobiście uważam, że poza nielicznymi czysto wojskowymi motocyklami (BMW R-75, Zundapp KS-750) większośc pozostałych motocykli o wiele lepiej wygląda w barwach cywilnych. A ZD/ZDB na pewno ...
Jeśli jednak koniecznie zapragniesz mieć ZD/ZDB w kolorze feldgrau czy innym typowym dla Wehrmachtu to nie popełnisz błędu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie