owieczka Napisano 15 Listopad 2007 Autor Share Napisano 15 Listopad 2007 Czy ktoś posiada informacje na temat tunelu w Bełchatowie łaczącego liceum im.Broniewskiego z nieistniejącym już kościołem ewangelickim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owieczka Napisano 20 Listopad 2007 Autor Share Napisano 20 Listopad 2007 nikt naprawde nic niewie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 A z jakiej racji miał powstać ten tunel ? Kościół był używany praktycznie do 1945 roku, a budynek liceum powstał około 20 lat później. Wcześniej w tym miejscu były ogródki działkowe.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 AK77!Położyłeś taki rozwojowy ;) wątek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owieczka Napisano 2 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Usłyszałam tą historie pare lat temu na lekcji geografi od osoby która w latach 7o uczyła sie w owym liceum i na jednej z przerw weszła do tunelu ,który znajdował sie w piwnicy szkoły.Po przejśću ok 15 metrów okazało sie że tunel jest zalany wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owieczka Napisano 2 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Niewiem na ile ta informacja jest prawdziwa ale skoro twierdzisz że na miejscu tej szkoły istniały ogródki działkowe,wiec może to jakiś inny tunel lub pozostałość po budowie szkoły.W ostatnich paru dniach odnalazłem na portalu nasza-klasa nauczycielke od której to wszystko usłyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 2 Czerwiec 2008 Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Ten owy tunel to mogły być rury ciepłownicze, które nie zasypuje się ale przykrywa półkręgami betonowymi. Taki tunel to istniał również w mojej szkole i sporo osób chodziło podziemiami pod szkołą". Tylko że szkoła powstała za czasów Gierka.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owieczka Napisano 2 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Pewnie i tak bedzie w tym przypadku. aczkolwiek czekam co mi napisze pani nauczycielka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 11 Czerwiec 2012 Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Czy Pani nauczycielka odpisała Ci ?Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.