warcolpawel Napisano 15 Listopad 2007 Autor Napisano 15 Listopad 2007 witamtakie oto śmigiełko, znalezione na strychu, drewniane, pokryte płótnem, jeśli są potrzebne jakieś wymiary to podam
njorl Napisano 17 Listopad 2007 Napisano 17 Listopad 2007 Tutaj http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=508473#508477 znajdziesz podobne śmigło, a raczej jego połówkę. Wygląda na to, że Twoje też wyprodukował Ikar, tylko ktoś sobie wyciął i zabrał na pamiątkę znaczek producenta:)Pozdr.,MJU
rwd Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Coś mi tutaj nie gra. Dla mnie to są dwie połówki śmigła lub połówki dwóch różnych śmigieł, a nie dwie strony jednej połówki.Jeżeli śmigło jest odwrócone to dlaczego dwie połówki mają po tej samej stronie okucie?
rwd Napisano 22 Listopad 2007 Napisano 22 Listopad 2007 Wg mnie jest tak. To jest jedno śmigło, które zostało przecięte. Na zdjęciach pokazany jest tylko tył obu połówek. Tył dlatego, że okucie był zawsze na natarciu śmigła, czyli patrząc od przodu powinno być z lewej strony. No chyba, że jest to śmigło pchające, a nie ciągnące.Śmigło ma wszelkie znamiona występujące podczas zaczepienia śmigłem o podłoże podczas pracy silnika - wskazuje na to uskodzenie końcówek z jednej strony.huk - ja kilkanaście lat temu spotkałem się z dwoma połówkami przedwojennego śmigła, które służyło za kwietnik, a ja mam stolik zrobiony ze połówki pierwszowojennego śmigła, fajny gadzet.
huk 100 Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 rwd -myślę jednak że to jest to samo śmigło -co mogę dodać od siebie to że z tak przeciętymi śmigłami spotykałem sie kiedyś ładnych parę lat temu w aeroklubach stały sobie na korytarzach w sekretariatach u prezesów -ale ja trafiałem przeważnie na śmigła CSS -13- licencja Po-2 -pozdro
warcolpawel Napisano 15 Listopad 2007 Autor Napisano 15 Listopad 2007 witamtakie oto śmigiełko, znalezione na strychu, drewniane, pokryte płótnem, jeśli są potrzebne jakieś wymiary to podam
warcolpawel Napisano 27 Listopad 2007 Autor Napisano 27 Listopad 2007 dzięki za odpowiedzi, ale to jest połówka śmigła sfotografowana z dwóch stron, a te oznaczenia na nim ktoś wie może, chciałbym go sprzedać, ile można krzyczeć za niego?
Pytanie
warcolpawel
witam
takie oto śmigiełko, znalezione na strychu, drewniane, pokryte płótnem, jeśli są potrzebne jakieś wymiary to podam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.