Skocz do zawartości
  • 0

Do jakiego motocykla lampa przednia prośba o id!!!

Danger

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dodaje fotki poszczególnych elementów może dowiem się jednak od jakiego modelu i czy ramka i odblask też są przedwojenne?

Napisano
Siedzieć to nie siedzę, bo bym nic nie uzbierał))))
Fascynacja, który całej wiedzy nie posiądę, bo mi zabraknie życia))))))i nie posiądę każdego egzemplarza !!!!!!
Pozdro
Napisano
Szkiełko 16 cm średnicy mogło być choćby i przy
rożnych samochodach (Fiat 508) ale i tez w
Sokołach 600 (pierwsze serie) ale zaszczekam ze z tym Sokołem nie jestem pewny jest zmienka ze firma zakładała ale no nie jestem pewny. Takie 14 cm może być do Podkowy, SHL 98,
Perkuna itp. a nawet do Sokolika 125 czy pierwszych SHL 125.
Przeszukałem moje archiwa tylko tyle mogę ci pomóc wiec pytanie, co chcesz z tym zrobić jestem bardzo zainteresowany dalszymi losami tego szkiełka..!!!!
Pozdrawiam
Napisano

Ramke oczyściłem rozpuszczalnikiem i wyszedł spod farby ładny chrom,choć widać że był powtórnie nałożony.Wokół miejsca przyręcania ramki jak i od wewnątrz jest jakaś czarna farba której tak łatwo nie da się usunąć a to właśnie niej trzyma się chrom i to solidnie!!!(nie jest pochromowana od wewnątrz tylko pokryta tym czarnym podkładem)ciekawi mnie technika położenia tego chromu...Tak więc sygnatóra jeżeli była to jest pod tą farbą i chromem dlatego niczego nie znalazłem.Może znawcy SOKŁÓW rozpoznają po mocowaniu ramki czy to ramka od niego.Do Moskit1 - całość jedynie moge wymienić na ciekawe fanty do Simsona Avo Sport lub SHL M04.

Napisano
szkielko oczywiście firmy Marciniak z Warszawy , ramka wygląda na m72 lub noris (nie dam 100%)bądź też jest od kompletu, odblyśnik może być samochodowy jak i motocyklowy.Dla mnie wygląda to na sokól 600.Z pewnością bardzo ciekawa zdobycz!!!
Napisano
zdrap lakier centralnie od góry i zobacz czy na ramce nie ma sygnatury , jeśli jest to bosch lub hella bądź noris sygnatura będzie , jeśli m72 nie będzie nic, ale też i marciniak może być bo podobno nie zawsze bil sygnaturę.
Napisano
zdrap lakier centralnie od góry i zobacz czy na ramce nie ma sygnatury , jeśli jest to bosch lub hella bądź noris sygnatura będzie , jeśli m72 nie będzie nic, ale też i marciniak może być bo podobno nie zawsze bil sygnaturę.
Napisano
Napisano
Kolego Luskownik nie posiadam skorupy do tej lampy tylko to co na foto ramka,szkło i odblaskchoć w odblasku jest otwór jakby na postojówke więc nie jestem pewien czy jest oryginalny.Moge zrobić fotki szczegułów jak trzeba.
Napisano
Hej ta lampa to na pewno nie od sokoła,(jakiego masz na myśli???) Tylną części tak zwaną lustro światła jest od zwykłej, WSK lub tym podobne. Przednią ramkę jest nowoczesna po uchwycie wolno zauważyć ze jest kwadratowy i obwódka ma kształt kanciasty, a przędnie szkło jest od starszej maszyny możliwe z tych pierwszych WFM lub WSK rok 70-80)))))
Pozdro
Napisano
Myśle że to od jakiegoś większego motocykla sokół gdyż w mniejszych średnica była szkła bodajże 14cm tu jest 16cm no i ten znaczek marciniak" co wy na to?
Napisano
Kolego Moskit1,powinieneś po pierwsze trochę poczytać,upewnić się,że masz dostateczną wiedzę a potem dopiero zabierać głos w sprawach motocykli zabytkowych.W przeciwnym wypadku(a taki ma miejsce) należy się pacnięcie gazetą i po moskicie!
Szkło na zdjęciu jest przedwojennej polskiej firmy A.Marciniak S.A. Szkło o średnicy 14cm było montowane do reflektorów motocykli SHL 98,Perkun,Tornedo,Niemen,Podkowa.Możliwe,że także do Sokół 200,Moj i Łucznik.
[PW]
Napisano

Sory nie zauważyłem tego „A” tu popieram szkło jest na 100%. Ale resztę nie!!!!
Catadero nie ucz starego wyjadacza)), co za firma. Mój Błąd nie zauważyłem!!!!
I nie tylko Perkun 98 Mój i do samochodów również był montowane itp.
Pozdro

Napisano
Stary Wyjadaczu" nie Mój a MOJ.Pytanie było o motocykle i tylko na to konkretne pytanie odpowiedziałem.
I nie będę się spierał kto dłużej w weteranach siedzi,ale byś się zdziwił.
Napisano
Okej popieram, ale to nie znaczy ze jak nie doszczegę jednego szczegółu, „ale jak ważnego” to nie do informowany!!!!! MOJ oczywiście ze przez O SORY i podam już ze fabryka się mieściła się w Katowicach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie