Skocz do zawartości

Usługi wykrywką.....

oleq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Może to głupi pomysł ale chciałem wiedzieć co myślicie o zamieszczeniu ogloszenia typu świadczenie usług wykrywaczem metali..?? Jak by to było od strony prawnej??
Pozdrawiam
Napisano
Ja znajdowałem różnym ludziom np. zawory do zakręcania wody z wodociągu, żeliwne osłony tych zaworów itp. Ale to byli znajomi lub znajomi znajomych. Zarobiłem piwko, flaszkę lub dobre słowo, ale też pomyślałem o założeniu takiej działalnosci gospodarczej. Myślę, że nie ma co do tego przeszkód prawnych, jeżeli przedmiotem usługi będzie np. odnajdywanie studzienek, zaworów, zgubionych kluczy, obrączek itp. Wiadomo, że nie możesz oferować oczyszczania terenu z niewybuchów, bo na to potrzebe są uprawnienia czy koncesja.
Napisano
Rzecz jasna że nie... ale jak trafi się przy okazji jakas monetka czy inne sreberko" to chyba nikt się nie obrazi :)
Napisano
tym zajmuja sie firmy ktore maja zezwolenia na taka dzialalnosc i ludzi po przeszkoleniach saperskich bez plecow cieko to widze a na dziko mozna sobie narobic klopotow
Napisano
FAGIL ma rację, za dużo z tym kłopotu. Sąsiadowi możesz pomóc coś znaleźć w ogródku, ale na szerszą skalę będzie ciężko... no i zawsze możesz mieć kontrolę w domku pod kątem posiadania niewybuchów, ostatnio coraz więcej tego się znajduje u ludzi w domach, zresztą zobacz post o gościu ze szlifierką inteligentnym inaczej"
Napisano
50zł za dobę?- czasem nie z Puław, u nas w lokalnych anonsach też był taki- ale skoro w gazecie się ogłaszał- to może jakiś legalny interes:)
Pozdrawiam!
kopazc18
Napisano
mialem kilka takich akcji zeby komus cos odnalezc.2 razy szukalem kluczy,zasypane zawory do wody,a dzisiaj zgubiona kolo domu obraczke.Za dziekuje lub ile kto uwaza.Dzisiaj mam za to dobre wino przywiezione z niemiec.zarobkowo legalnie rejestrujac nie ma szans,a dla znajomych pomagajac to nie przestępstwo
Napisano
rubin napisał zarobkowo legalnie rejestrujac nie ma szans,"
a niby dlaczego?
ostatnio widziałem ludzi z wodociągów którzy zakładali przyłącze i urzywali wykrywacza
czy moja firma nie mogła by świadczyć usług Wodociągom Miejskim lub innym podmiotom gospodarczym w zakresie poszukiwania ich instalacji
który paragraf tego zabrania?
Napisano
Świadczenie usług jest to działalność gospodarcza podlegająca rejestracji. Najpierw się zastanów , czy zarobisz 800 zł na składkę ZUSowską, potem na VAT i podatek dochodowy, zapłacisz za reklamy w prasie, a na końcu, czy wystarczy Ci kasy na jedzenie, znajdując kilka zasypanych zaworów na budowach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie