danieloff Napisano 7 Marzec 2008 Share Napisano 7 Marzec 2008 Nie ma sprawy - manierka i kubek, a więcej fotek jest w wątku ima 2007/2008". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 19 marca.I wreszcie jest!!!!Bicia B G Ł super stan :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 Mauserek-pierwszy raz widzę takie bicia: 40 L D II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 Do tego parę monetek:2 grosze z 1931Łuska nie jest z gazowca" wysokość=17mm kaliber=8mm dopatrzyłem sie jednego bicia: F f35jsf czekam i liczę na Ciebie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 Oczywiście chodzi o 2 grosze w lewym górnym rogu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 19 Marzec 2008 Share Napisano 19 Marzec 2008 Mauser litewski, Lincaicula Dirbtüves, reszta chyba wiadomo.Co do tej pistoletowej to postawiłbym na 7.65 browning, ale głowy nie dam sobie urwać.Na której godzinie jest to f" i czy nie ma tam gdzieś w pobliżu "??:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 F jest na godzinie 12 tzn nad spłonką...trudno to określić bo jest jedynym biciem na łusce i gdzie by nie było to spłonka jest pod F.Jutro będę miał dostęp do lupy to popatrzę dokładniej.r35jsf czym można bezpiecznie przeczyścić tą łuseczkę-może wyjdzie coś jeszcze bo na razie tylko F jest widoczne a cała spłonka wygląda na czystą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 20 Marzec 2008 Share Napisano 20 Marzec 2008 No to nadal może to być browning. Belgijski, jeżeli gdzieś tam jest też ":)))Czym bezpiecznie nie mam pojęcia. Możesz sprobować wodnym papierem.Zmierz kryzę i obwód łuski tuż nad nią, tylko jak najdokładniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 26 Marzec 2008 Autor Share Napisano 26 Marzec 2008 f35jsf no i wyszła nie tylko N ale i jeszcze tak jakby gwiazdka z kresek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 26 Marzec 2008 Autor Share Napisano 26 Marzec 2008 Wpadła mi też w ręce taka: V | 19 | 18 | i chyba W na 6 godzinie.Manlicher z 1918? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 26 Marzec 2008 Autor Share Napisano 26 Marzec 2008 Niestety zostało z niego tylko tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 26 Marzec 2008 Autor Share Napisano 26 Marzec 2008 A to wczorajsze łupy"-1/2 kopiejki z 1898-guzik gładki bez bić,czy to może być carski zastępczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 26 Marzec 2008 Autor Share Napisano 26 Marzec 2008 Rewersy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Łuska Mannlicher, a guziczek wygląda na XIX w. - pokaż fotkę z tyłu, jakie ma uszko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 26 Marzec 2008 Autor Share Napisano 26 Marzec 2008 -2 łuseczki z ozdobnym J-spód rakietnicy? polskiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Carski gładki - wcale nie zastępczy, po prostu takich używano tak mniej więcej w połowie XIX w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 26 Marzec 2008 Autor Share Napisano 26 Marzec 2008 Dzięki Danielu :)A na tych 2 małych łuskach jest ozdobne F lub J zależy jak się trzyma to różnie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 To jakies spłonki lub gilzy po naboikach do strzelby - ptaszniczki. Ale mogę sie mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 26 Marzec 2008 Autor Share Napisano 26 Marzec 2008 Masz racje to chyba będzie coś z tego typu:http://www.oldammo.com/9mmrf1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 No to jak wyszło N" i jeszcze gwiazdka, o której celowo, żeby nie robić zamętu, nie wspominałem, to na 100% belgijski Browning. Ten spód rakietnicy" to kryza łuski od dubeltówki 12".Te małe to chyba flobert.Pozdrawiam i gratuluję kolejnych trafień:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bluszczyk100 Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Cześć mam do Was pytanko czy ktoś może mi powiedzieć z skąd jest ta odznaka. Bardzo proszę o odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 26 Marzec 2008 Share Napisano 26 Marzec 2008 Żołnierski orzełek na czapkę wyjściową i zimową z okresu PRL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 27 marcaA to dzisiejszy plon:2 kopiejki wyszły w miejscu gdzie miesiąc temu znalazłem też takie 2 kopiejki-wniosek z tego że trzeba co jakiś czas wracać w miejsca gdzie już sie było. :)Aha bluszczyk100 trochę nie ten dział :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 I rewersy.W sumie wszystkie te monetki wyszły w miejscu gdzie już byłem i to w dodatku z Darkiem419 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 Einfield - chyba dobrze napisałem?Dzięki Darku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.