Skocz do zawartości

Lublin - pytanie o sklep

dominer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanie do rodowitych lublinian- czy w tym pieknym miescie z pod znaku koziolka istnieje jakis sklep numizmatyczny? oprocz nestera na poczcie oczywiscie..
pozdrawiam
Napisano
Chyba zostaje Ci tylko giełda w ostatnią niedzielę miesiąca. Ewentualnie Lubelski Klub Kolekcjonerów - ma dość silną sekcję" numizmatyczna, można wybrać sie na spotkanie, poznać ludzi i coś może wymienić lub odkupić.
Napisano
Kiedyś w budce przy dworcu PKS urzędował jeden kolekcjoner. Stary zapaleniec i ma naprawdę ciekawostki, przed budką stoją hełmy i samowary, ale...pijawa niesamowita. Pierwsze jego pytanie: a pieniądze masz? To pokaż? :))))
Napisano
Taaa... zanim powie cenę, ocenia wzrokiem i mówi ile uważa. Za straszny szrot polskiego bagnetu powiedział 90 zł :-) Widocznie na jakiegoś bogacza czy oligarchę wyglądałem :-) Był jeszcze kiedyś sklepik w bramie niedaleko Domu Żołnierza im. Marsz. J. Piłsudskiego (róg Lipowej i Al. Racławickich, na tyłach Astorii), prowadził go taki grubszy Pan, ktorego w lipcu widziałem jeszcze na giełdzie. Dawno już nie byłem w Lublinie, jest jeszcze ten sklepik?
Napisano
He,he danieloff widzę, że go znasz? Różnie to jest. Mi się za dawnych czasów podniósł cenowo bo mnie już poznawał, więc powiedziałem mu, że więcej nie przyjdę. Odpowiedział: przyjdziesz, przyjdziesz i ... pomylił się :)

Jest jeszcze kramik w okolicy Placu Wolności tam gdzie targi staroci się odbywają :) Trochę rupieciarnia, no
ale :)
Napisano
Ten Pan ma chyba na imię Edmund lub Zygmunt, byłem w jego sklepiku na giełdzie, staszny bajzel, wszystkiego po trochu, stosy gratów, brakuje tylko dziada, baby i Niemców na rowerach :-) Co lepsze rzeczy miał w gablotce i pokazywał spod lady". No i ceny europejskie, powiedziałbym.
Napisano
Ten Pan ma chyba na imię Edmund lub Zygmunt, byłem w jego sklepiku na giełdzie, staszny bajzel, wszystkiego po trochu, stosy gratów, brakuje tylko dziada, baby i Niemców na rowerach :-) Co lepsze rzeczy miał w gablotce i pokazywał spod lady". No i ceny europejskie, powiedziałbym.
Napisano
ano w tym moim Lublinie faktycznie nie za ciekawie ze sklepikami...pan przy giełdzie staroci mnie zniechęcił ostatnio skutecznie-o głupi emblemat na hełm nrd wygłosił taką przemowę że hohoho co to to niby nie jest za skarb po czym zaśpiewał taką cenę że nie wiedziałem śmiać się czy płakać...i kupiłem na allegro taki sam 3 razy taniej potem ostatecznie:)w Lublinie to sklepików nie znam-ale polecam w Chełmie Antykwariat Kresowy-boczna uliczka od deptaka-ogólnie chłam jak to w sklepikach ze starzyzną,ale przemiły sprzedający można się fajnie targować i czasem jakieś fajne cudeńka wychodzą też w bardzo uczciwych cenach
Napisano
No i stalo sie - nie dosc ze nester sam szrot wciskal a czyis monet nie docenial to jeszcze gdzies z poczty czmycha :) chyba juz tylko gielda zostaje..a co do Chelma to orientujecie sie czy kalkuluje sie tam jechac na gielde , bo to dosc daleko a jak jakas ta gielda mizerna i droga to zbytnio bym sie nie chcial wpakowac w niepotrzebne koszty...
pozdrawiam
Napisano
He,he chłopaki! To otwierajcie swój punkcik! He,he :)
Z nesterem pewne? Ostatnio zmieniał tylko piętra?!
Ale faktycznie kurcze nic w tym mieście nie może się rozwijać echhhhhhhh
PS. Zygmunt to stary handlarz. Za komuny trzepał kokosy bo ludzie brali jak leci i się nie targowali i tak mu zostało :)))
Napisano
hehe gdybym nie studiowal to bym moze sie pokusil :) a tak to czasu brak..ale checi szczere by sie znalazly..dziwi mnie troche ta sytuacja bo wsumie w porownywalnym co do wielkosci szczecinie sklepow jest kilka nie mowiac o ryneczkach na ktorych mozna czasem tez cos trafic..moze to wplyw niemcow ktorzy kupuja..hmmm ale tutaj w sumie nowobogackich rosjan i ukraincow tez nie brakuje wiec nie wiem czemu taka posucha jest..a jakby ceny byly przystepne to i klientow by nie brakowalo.. nic tylko brac sie do roboty i sklep otwierac :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie