maly kaczor Napisano 2 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2004 Znalazłem tę klamerkę u moich dziadków na wsi, jak to bywa poniewierającą się w jakiejś szopce. Zastanawiam się kto ją nosił - może jakiś kolejarz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 S-Zap#Zel.D." - to chyba Północno-Zachodnie Drogi Żelazne.(o ile były w carskiej Rosji koleje Północno-Zachodnie:)Ale fant nie wygląda mi na klamrę ,raczej an jakąś tabliczkę...pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 Salve,Porownaj temat Klamry Rosji Carskiej na forum IdentyfikacjiTam tez sa podobne o ile nie te same.PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 Rzeczywiście - jest tam taka sama -nie dopatrzyłem :)pozdrawiambjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 2 Styczeń 2004 Share Napisano 2 Styczeń 2004 carska kolejowa - dla mnie cudo...Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly kaczor Napisano 2 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2004 Wielki dzięki za identyfikację. Mój błąd - nie sprawdziłem wcześniejszych postów na forum. Swoją drogą ciekawe jak ta klamra przybyła w okolice Małkini z Syberii (nie słyszałem nic o zesłaniach na Sybir w mojej rodzinie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
maly kaczor
Znalazłem tę klamerkę u moich dziadków na wsi, jak to bywa poniewierającą się w jakiejś szopce. Zastanawiam się kto ją nosił - może jakiś kolejarz?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.