obert8 Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 to pierwsze to noz okopowy wyglada na 1 wojne fajny a drugie to finka harcerska lata 80
kopijnik2 Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 popatrz sobie http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=429020#429020
crazyiwan Napisano 6 Listopad 2007 Autor Napisano 6 Listopad 2007 To więc co to jest??Nie mam go w ręce bo nie jest mój(jeszcze nie) postaram się załatwić lepsze fotki
obert8 Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 kopijnik druga fotka to finka raczka robiona z ebonitu wytloczona lilijka mialem taka przyjzyj sie
kopijnik2 Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 racja - skuchaostrze z pierwszej...........a drugiej nawet nie powiększyłem :))przeszlifowana - przynajmniej takiego ostrza w tym (znanym) wyrobie nie pamiętam....
crazyiwan Napisano 6 Listopad 2007 Autor Napisano 6 Listopad 2007 A więc jest to radziecka finka okopowa??
jacenty2004 Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 na 1 zdjęciu: niemiecki 1 wojenny nóż okopowy (ładny) , a na drugim harcerska finka
crazyiwan Napisano 6 Listopad 2007 Autor Napisano 6 Listopad 2007 Już głupieje 3 ludzi 3 wersje. Heeeelpppp meee. Może ktoś potwierdzi którąś wersje proszę nie tworzyc nowej ;)
Gustaw_VW Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 1 to na 1000% pruski nóż okopowy, rzadki i dość drogi fant. Z metalową pochwą chodzi chyba po 600 złotych minimalnie. W takim stanie jak ten. Drugie zdjęcie choć byłem harcerzem, nie wiem :) PO.zdrowienia all :)
kopijnik2 Napisano 6 Listopad 2007 Napisano 6 Listopad 2007 ja cofam wszystkie swoje wypowiedzi w tym wątku na temat ZIKa, na temat przeostrzonej finki - ja mam słaby dzień, ja na słabych fotkach już nic nie widzę, ja przepraszam, i jeszcze - jakie fotki taka identyfikacja.pytanie było: Czy to bagnet czy finka??a na dwóch fotkach zapewne dwa różne obiekty - niedoświetlone...A więc jest to radziecka finka okopowa?? na pewno nie :))))a koledzy już wiarygodnie zidentyfikowali...
crazyiwan Napisano 6 Listopad 2007 Autor Napisano 6 Listopad 2007 Kopijnik ja nikomu nic nie wyrzucam broń Boże ;) Szczerze nie zauważyłem że wrzuciłem 2 różne obiekty i sie nie przyjrzałem. Dziękuję wszytkim którzy wzieli udział w tym temacie :) Owszem zgadzam sie są nie doświetlone prawie jak po omacku je rozpoznaliście i tym bardziej wielki szacun :) Serdeczne Pozdrowienia dla Wszystkich Dziękuję Crazyiwan
Pytanie
crazyiwan
Jak w temacie proszę o odpowiedź
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.