Skocz do zawartości

Kancelaria Premiera odmówiła pomocy Rodzinom Katyńskim .

Rekomendowane odpowiedzi

kopijnik2 -Realnie myśląc –mimo że jestem inteligentny inaczej –to uważaj bo coś takiego wyprodukować to potrafi każdy –a naród tylko czeka na takie potknięcia i nie wierze że tak mogła postąpić Kancelaria Premiera hehhe! to na pewno prowokacja i bubel kaczki dziennikarskiej heheheh-a tak na poważnie to osobiście słyszałem w Zetce że wręcz odmówiono podania listy Rodzinom Katyńskim –a tu piszą ze tylko nie udostępniono –wyprzedziłeś mnie Kopijnik2 -pozdro

Nie mam zamiaru się kłócić, ale chciałbym odnieść się do kilku spraw.
1. Klego 8total4" zacytuję fragment Twojej wypowiedzi: Popieram starania Huka ktory probuje ukazac jak obecna wladza zaniedbuje lud (czyt. swoich wyborców).. Wiele mozna by wymieniac przykladow. Jednym z nich jest na przykład słynna sprawa obwodnicy m. Augustowa."
Proponuję kwestie jak obecna władza oszukuje lud" umieścić na innym forum. To temat rzeka i na pewno będziesz mógł go rozwijać także po objęciu władzy przez nowy rząd. Tak to już jest. Podobnie sprawy dotyczące obwodnicy Augustowa, proponuję przenieść do innego forum, bo do tego wątku pasują jak świni siodło.
Ja myślę, że naszą władzę jednak obchodzi kwestia Katania, ale tak naprawdę niewiele w tej sprawie można zrobić, że względu na obstrukcje Rosji.
2. Kolego huk 100" bez urazy, przestań próbować na siłę się odgryźć.
Napisałeś cyt.: ale aż się nóż otwiera jak podali w TVN ile Kaczyńscy wydali naszych pieniędzy na gorzałę w pierwszym kwartale tego roku ".
Ja nie wiem ile wydali, ale proponuję zrobić statystykę i sprawdzić ile wydawały poprzednie rządy i czy tendencja ulegnie zmianie, gdy zacznie działać nowy rząd. Coś mi się wydaje, że nie zmieni się to znacząco. Powtarzam - skoro Cię to tak bulwersuje, to sprawdź jak było kiedyś i za jakiś czas porównaj czy nowy rząd ogranicza się w tej kwestii.
Napisałeś cyt.: Realista dał do zrozumienia że ten cały artykuł to kiełbasa wyborcza ! Bardzo dobrze ! Ludzie przejrzeli na oczy i po 2 latach wybrali nowego heheheheh"
Nie wiem co Cię wprawia w ten dobry humor. Nie widzisz pewnej niestosowności wykorzystywania tematu katyńskiego do kampanii wyborczej ? Moim zdaniem, wykorzystywanie tej tragedii do celów politycznych jest haniebne niezależnie od tego kto to robi.
Zarzuciłeś to Kaczyńskim, ale nie razi Cię to, gdy robią to inni. Człowieku - pewnych rzeczy się nie robi i już.
Napisałeś jeszcze cyt.: –ja zdania nie zmienię –mogli chociaż zabrać szczątki naszych do kraju –a jak im było szkoda kasy na to –albo nie mieli to mogli ogłosić zbiórkę".
Co Twoim zdaniem dałoby przeniesienie tych szczątków? Moim zdaniem bardziej wymowne jest, gdy tam na miejscu stworzy się odpowiednie cmentarze i w godny sposób upamiętni tych żołnierzy i innych funkcjonariuszy. Przenoszenie nie ma najmniejszego sensu, podobnie tak jak przenoszenie poległych w walkach na Zachodzie. Myślę, że Rodziny Katyńske myślą tak samo a wnoszę to po działaniach jakie podejmują. Nie słyszałem by występowali z takim pomysłem
3. Ostatnia sprawa. Oburzenie z powodu nie podania Rodzinie Katyńskiej list osób, które zostaną poddane do awansu.
To, że jesteś nieobiektywny to widać w całym tym wątku. Przyznać jednak muszę, że skoro podjęto decyzję o awansach to wypadałoby zawiadomić Rodzinę Katyńską podając im tą listę. Nie chcę nikogo bronić. Możliwe jednak, że do tej pory ta lista nie została jeszcze do końca opracowana i władze działają, jak to w Polsce jest w zwyczaju, na ostatnią chwilę.
Nie znam przyczyny tego stanu rzeczy, dlatego wyraziłem tylko przypuszczenie.
Faktem jednak niezaprzeczalnym jest to, że gdyby nie ten odchodzący rząd, to nigdy by tych awansów nie było. I jestem przekonany, że przychodzący rząd na pewno takiej decyzji by nie podjął.
Zwróć uwagę, że czepiasz się jakiś szczegółów, a nie doceniasz w ogóle faktu poddania do awansu !!!

Na zakończenie ponawiam prośbę - nie staraj się na siłę odgryźć bo cytując tym razem Fredrę - Ot, co powiesz, wszystko głupio"

Ja bym się chciał odnieść realisto jeśli pozwolisz, do jednej rzeczy - do tej wódki. No bo o ile pamiętam były właśnie pokazywanie przy okazji tej wiadomości ile to wydano na alkohol w jakimś tam kwartale analogiczne statystki wydatków poprzednich rządów. Dokładnie teraz nie pamiętam, bo to dla mnie jakiś nonsens i naprawdę dość błaha sprawa, ale takie statystyki porównawcze puszczane w tv przy okazji tej informacji były. I jeśli dobrze pamiętam to poprzedni rząd właśnie wydał więcej kasy an alkohol niż rządy postkomunistów w jakimś tam analogicznym okresie rządzenia naszym pięknym krajem. I o to chyba chodziło, że PIS - odnowa moralna" a chleją więcej niż komuchy...

Napewno jeszcze te statystyki podbijał Tomasz Lipiec który jako szef resortu sportu, zorganizował przyjęcie urodzinowe, za które zapłacił 3,5 tys. złotych, używając służbowej karty. Alkohol też kupował !!!!
Ten gość za kołnierz napewno nie wylewał.

a co nas obchodzi Lipiec ? w tym wątku -przedstawiłem fakty i tyle. Próbuję sie na siłę od gryźć ? heheh -nie bądź śmieszny - dla ciebie dalej pada deszcz -no popisz sobie jeszcze na wiwat ustępującego- ps.-dobrze że już po wyborach na stawie trochę luźniej heheheh

Dla Ciebie huk 100" ten wątek był od początku polityczny a umieszczenie fragmentu artykułu o Pani Wołk było jedynie pretekstem, by wyrazić swoje sympatie polityczne.
Podobnie zrobił to autor artykułu.
Dla mnie takie wykorzystywanie sprawy katyńskiej to świństwo, a sam wyselekcjonowany przez Ciebie fragment nic nie jest wart,niczego nie wyjaśnia i nic nie wnosi do sprawy. Starałem się jasno to przedstawić.
Tobie wystarcza jedynie jakiś śmieciowy artykuł, aby podbudować swoje ego. Nie jest dla Ciebie ważna prawda. Próbowałem rozjaśnić trochę w Twojej łepetynie, ale to bezcelowe. Poddaje się .... życzę zdrowia .. . Szkoda czasu na dyskusje, która do niczego nie prowadzi.
Przypuszczam,że bardzo Cie to ucieszy, więc powiadom kolegów z piaskownicy o swoim Pyrrusowym zwycięstwie.

normalnie mnie dojechałeś krew płynie do piaskownicy i miesza sie z piaskiem - rozjaśniłeś mnie tak że widzę ciemność -ciemność widzę !właśnie zakończył sie sezon polowań -myślę że udany ! heheh- nerwy moherowym puszczają oj puszczają :):) ale cóż zrobić takie jest życie .następny skan będzie z ' Naszego Dziennika "

Mialem już nie pisać więcej, ale życie weryfikuje pewne plotki i bzdury, na które łapią się naiwni i niemyślący.
Kolego huk 100", zapewne czujesz się nieco zażenowany, gdy usłyszałeś, że Prezydent awansował WSZYSTKICH pomordowanych oficerów wojska i innych służb.
Przypomnijmy Twoją wypowiedź cyt. słyszałem w Zetce że wręcz odmówiono podania listy Rodzinom Katyńskim".
Lista taka jest powszechnie znana od lat. Każdy może sobie sprawdzić, kto na tej liście jest. Jest również od kilku dni specjalna strona w internecie z podanymi awansami.
Szukasz skandalu tam gdzie go nie ma. Powtarzam to Ty jesteś pieniaczem , którego łatwo zmanipulować.
Nie tracę nadziei, że kiedyś jednak usłyszymy od Ciebie słowo - przepraszam, wygłupiłem się.
Ciekawe, jaką znowu głupią plotkę usłyszysz i zechcesz podzielić się nią na forum, przy okazji opluwając znienawidzonego przez Ciebie Kaczora".

kończ waść -wstydu oszczędź !!! – najlepiej pieniaczu podaj do sądu Militaria , Zetke ,Mnie a na koniec tych którzy wykopali ci bliźniaka czyli nas –wyborców. wiem jak trudno ci się z tym pogodzić rozumiem że za swoim skoczył byś do Wisły albo do stawu i naprawdę to doceniam –ale nierób scen chłopie !!! Został ci jeszcze jeden !!!hehehehe

Wiem co znowu napiszesz –---pieniaczu już więcej nie napiszesz a do twojej piaskownicy nie zbliżę a tym samym również do twojego poziomu i tu znowu mnie wypunktujesz – Później-przeproś komunisto bo w mailu masz napisane Moskwa 76 !! Następnie –wracaj do Moskwy itp. A za dwa posty znowu będziesz pisał znowu i pluł realnie jadem. Jak ja lubię takich jak ty doprowadzać do szału heheheheh

1. Cyt.: Wiem co znowu napiszesz"
Twoja wiedza jest znikoma i kolejny raz się mylisz.
Kiedy Ty zmądrzejesz ?
2. Cyt. ajlepiej pieniaczu podaj do sądu Militaria , Zetke ,Mnie ..."
Nie widzę takiej potrzeby, niektórzy żyją z pisania plotek i głupot a niektórzy rozpowszechniają je nieświadomie.
Co do Twojej szanownej osoby, to bądź spokojny niektóre osoby nie ponoszą odpowiedziałności.
Dopóki jesteś małoletni i nie ukończyłeś 13 lat możesz pewne rzeczy robić bezkarnie. (Art. 426 K.C.)
Tylko Twoi rodzice będą się wstydzili.
No chyba, że już ukończyłeś 13 lat, wtedy po tym co pisałeś jestem przekonany, że będziesz podpadał pod Art. 13 K.C. co również pozwala Ci na pewną bezkarność.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie