CONRADO Napisano 3 Listopad 2007 Autor Napisano 3 Listopad 2007 Dzisiaj dostalem helm-niby normalny niemiecki-nie daje mi jednak spokoju jedna rzecz-ma on 4 otowry na nity i nie ma zadnego wywietrznika-patrzylem na roznych stronkach i nigdzie nie moge znalezc helmu w tkaije konfiguracji.
yorik Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Czwarty otwór to może być jakaś powojenna wesoła twórczość kogoś, kto dostał go w swoje ręce i używał niekoniecznie do eksponowania, a tym bardziej noszenia na głowie. Bez zdjęć to jak opowiadanie ślepemu o kolorach.:)
CONRADO Napisano 4 Listopad 2007 Autor Napisano 4 Listopad 2007 Zjecia beda za chwile-helm byl uzywany przez goscia do jezdzenia na motorze i ma 4 fabryczne otwory na nity-podejrzewam ze rozetki wentylacyjne zostaly zaspawane przez poprzedniego wlasciciela.Z tego co przegladalem to najbardziej pasuje to na M 34.Za chwile zamieszcze fotki.
wolff Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 http://www.militaria.neostrada.pl/helmy.htmzobacz może któryś będzie pasował do twojego:)pozdr.wolff
CONRADO Napisano 4 Listopad 2007 Autor Napisano 4 Listopad 2007 Zdjecia zrobione http://images34.fotosik.pl/33/355e220b872fbdab.jpghttp://images31.fotosik.pl/33/1136eafd40027088.jpgCo o nim sadzicie?Jak zdjalem stara farbe i szpachle okazalo sie ze w miejscu gdzie powinny byc wywietrzniki bylo cos spawane-podejrzewam ze wlasciciel zaspawal te wywietrzniki.Jak myslicie?
julian066 Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 To chyba hełm policyjny,4-nitowy,z tego co piszesz otwory wentylacyjne usunięte.
CONRADO Napisano 4 Listopad 2007 Autor Napisano 4 Listopad 2007 No to teraz pytanie-jak mam wywiercic te otwory wentylecyjne?Jaka srednica?Jaka odleglosc?Jaki uklad zeby bylo jak w oryginale?Na jaki kolor mam ten helm pomalowac?Matowy cyz blyszczacy?Wogole pomozcie mi bo go chce odnowic.Pozdrawiam
Czarek Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 jak najbardziej -po sygnaturze i kształcie czerepu policjant -otworki najpewniej jak mówisz usunięte
to17071990 Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 Jak nie ma wywietrzników to przychodzi mi na mysl tylko m45 czyli standardowy hełm m42 bez wywietrznikow , ale z czterema nitami się nie spotkałem
Czarek Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 może jakiś powojenny dla bundeswehry robiony?tylko nie pamiętam ile tam nitów było...
Czarek Napisano 4 Listopad 2007 Napisano 4 Listopad 2007 daj fotki z zewnątrz profil zwłaszcza,oraz jak w środku są jakieś napisy bicia to koniecznie też!
CONRADO Napisano 4 Listopad 2007 Autor Napisano 4 Listopad 2007 Dobrze-dziekuje za pomoc-teraz oczekuje pomocy przy odnawianiu-szczegolnie te wywietrzniki-nie wiem jak maja byc wywiercone i wogole prosze powiedziec co z nim dalej robic.
CONRADO Napisano 3 Listopad 2007 Autor Napisano 3 Listopad 2007 Dzisiaj dostalem helm-niby normalny niemiecki-nie daje mi jednak spokoju jedna rzecz-ma on 4 otowry na nity i nie ma zadnego wywietrznika-patrzylem na roznych stronkach i nigdzie nie moge znalezc helmu w tkaije konfiguracji.
Pytanie
CONRADO
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.