bolas Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 W ogóle warto rzucić okiem w ten numer (Wrzesień 2007) - jest kapitalna historia właśnie strychowa - o wrześniowym Visie ... tekst łapie za serce i ropzala wyobraźnie, a fotki powodują opad szczęki ;) Polecam. No chyba że może ktoś wstawi ;) ?
dect Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 Argo, mozesz napisac pare zdan wiecej nt tych ciezkich przejsc BKA --- > CLK?
giza144 Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 Witam Bolas Kolego jeśli chcesz dobrej rady, wybawie cię z kłopot -sprzedaj go mi.
bolas Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 Hmmm ? Co mam Ci sprzedać ? Wrześniowy numer Strzału" ?
bolas Napisano 7 Listopad 2007 Napisano 7 Listopad 2007 http://www.arsenal.dvc.pl/ - strona wydawcy, tam możesz próbować zakupić archiwalne numery
bolas Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Uuuppps pomyliłem pisma - nie Strzał" a Przegląd Strzelecki Arsenał". Broń boże żebym coś reklamował, ale aż się prosi. Dziś kupiłem numer październikowy (aktualnie w sprzedaży mimo że mamy listopad) i jest cały fotoreportaż z opisem jak to robi jedna z koncesjonowanych firm - stołeczna BUOS Spólka z o.o. - na przyładzie pistoletu TT wz.33. Ciekawie to wygląda, bo można podziwiać rusznikarza przy pracy wraz z opisem całej akcji. Dodatkowo dorzucono Wykaz zatwierdzonych przez CLK KGP specyfikacji technicznych pozbawiania broni palnej cech bojowych (Roz. MSWiA z dnia 23 kwietnia 2004 r. w sprawie pozbawiania cech użytkowych [Dz. U. Nr. 94, poz.924])" - można sobie poczytać jakie modele pistoletów, karabinów i karabinków, pm-ów itp się w niej znajdują. Dodatkowo ciekawe artykuły o Visie i Waltherze P-38.
f35jsf Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 A ludzie jak to ludzie żadnymi ustawami się nie przejmują:)))http://allegro.pl/item266608243_mp_40.html
bolas Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Ciekawostką jak dla mnie w w.w. wykazie CLK KGP jest kilka pozycji opatrzonych dopiskiem Broń bojowa - uniezdatniona wg. dokumetacji niemieckiej". Ciekawe co to znaczy ? Czyżby właśnie coś z BKA-CLK ? Nie chodzi raczej tylko o broń konstrukcji niemieckiej, bo wedle niej przykładowo dekują też karabiny Mosin, karabiny Mauser 98 i 98k, karabin Schmidt-Rubin K31, itp. Mosin i Mauser występują też tradycyjnie opisane jak pozostałe PPsz, TT, DszK, itp
krymek13 Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 Witam. Jest w Warszawie sklep gdzie w sprzedaży są mausery i morzna je nabyć na pozwolenie na bron sportową .
Ptaku51 Napisano 8 Listopad 2007 Napisano 8 Listopad 2007 kolego krymek13, a podzielisz sie tą wiedzą z kolegamina forum? Zgóry dziękuje,Marcin
bolas Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 A w tym samym czasie u naszych południowych sąsiadów prawdziwe eldorado ... ;0)http://youtube.com/watch?v=UpuyMHXL9a8
bolas Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 http://youtube.com/watch?v=KlORLSE1be4 - i pierwsza część przygód naszych południowych sąsiadów ;) A u nas dopiero pozwalają pospawane robić ...
Luskownik Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Ciekawe czy takie sielskie czasy nastana w naszej kochanej RP...Pozdrawiam
41pp Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Ja tam się cieszę, że są takie restrykcyjne przepisy. Świadczy to jak ta wadza się boji, mają chyba pełne majtki przed ukochanym" elektoratem. Gwoli przypomnienia z literatury za cara po powstaniu styczniowym każdy mógł posiadać broń i nie musiał meldować się u stójkowego, policmajstra, ani jakiegoś pedologa. Jak znam z autopsji to nawet za mrocznych" czasów Josifa Wisarionowicza nie było takich pierdół.
bolek50 Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Przepraszam trochę zaniedbałem temat.Dect – dzięki, pochlebiasz mi, ( ZAWISZA miał ten sam kolor) Poświeciłem się i przejrzałem historie twoich postów; gratulacje, zabierasz głos w zasadzie na każdy temat, imponuje mi ktoś kto zna się na wszystkim, może ja się czegoś nauczę. Ale proponuję abyś pisał coś konkretnego , bo jak dotychczas to nabijasz sobie tylko „ licznik”. Mam nadzieję że może usłysze fachowca.Pozdrawiam
dect Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Daruj sobie sarkazm. Nie bede z Toba dyskutowal bo wszystko zostalo juz powiedziane z poscie do ktorego link podalem.
krymek13 Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 Witam. Przepraszam że ne odpisywałem,sklep mieści się na ul Reymonta 23
Argonauta Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 Dect to dluga historia z tym moim kumplem szczegolow teraz nie zdobede, kontakt mi sie urwał bo kumpel wzial i wyjechal jak wielu za granice, faktem jest ze wowczas jak probowal to zalatwic, jego komentarze zawieraly wiele slow o tresci nieparlamentarnej.Krymek, male info odnosnie tym mauserow, nie orientujesz sie czy sprzedaja je tylko na papier sportowy czy tez na mysliwski ?? nie ukrywam ze chodzi mi po glowie taki zakup.
krymek13 Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 Nie wiem.Ale chyba też bo ma na składzie i broń mysiliwską.tel do sklepu 022 669 96 02
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.