Skocz do zawartości

Pismo czeskich eksploratorów

armand

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kiedy my, polscy eksploratorzy, wzorem Czechów, zaczniemy wydawać swoje pismo?
http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=11167
Napisano
Pięknie sie prezentuje.Od dawna marzy mi się pismo troszkę bardziej bliskie detektorystom i detektorom jako takim.Coś podobnego do The Searcher".
-Niezależne i rzetelne testy wykrywaczy.Takie z prawdziwego zdarzenia.Tego najbardziej brakuje mi w Odkrywcy.Myślałem,że słynny test X-70 to taki powrót do korzeni.Niestety,całe zmartwychwstanie tego działu,szumnie ogłoszone,okazało się tylko kreowaniem konkretnego wykrywacza i zrobieniem mu rynku.Nie było to zagranie fair.
-Monety,plomby,pieczęcie.Szeroko pojęta numizmatyka.Historia monet polskich i nie tylko.Ten dział też padł trupem w O",chyba przed Janem Kazimierzem.
-Nowinki techniczne i sprzętowe.
-Zloty spotkania etc.
-WYCENA znalezisk !!
-ITD,ITP.....
Pomarzyć dobra rzecz.
Szkoda,że w Odkrywcy jest tego tak mało.Nasza" gazeta już jest.Może powinna zostać zreformowa ???
Myślę,że temat do przemyślenia dla redaktorów.
Listopadowy numer praktycznie przeczytałem na sedesie".
Czas na zmiany ???
Pozdrawiam,
wicja1.
Napisano
Podpisuje się pod postem Kolegi Wicja1. Czasopismo już jest, tylko zmienić troszkę kierunek i już. Zmiany wskazane od dawna (niestety). Pozdrawiam.
Napisano
-WYCENA znalezisk !!" jak chcesz handlować czymś czego nie możesz posiadać? :) pamiętajmy że w naszym państwie poszukiwania i posiadanie starszych rzeczy jest trochę... hmmm... Zabronione :)

W sumie ciekawe pomysły masz :)
Napisano
Alez opcje dla zainteresowanych sa!
Ba, nawet kazdy moze sam napisac cos ciekawego.
Ja juz tak zrobilem i przyznam sie ze to frajda.
http://www.thesaurus.com.pl/gazeta/numer2/index.html
Nie ma co liczyc na redaktorow bo samemu sie wie co najbardziej pasjonuje;))
Napisano
Właśnie WYCENA !!
W piśmie The Searcher" które tutaj cytuję jest dział Identyfication and valutation".Ludzie podsyłają zdjęcia fantów a redakcja identyfikuje i wycenia.W normalnym kraju jest to normalne.Myślę,że jesli chcemy zmieniać prawo i wzorować się na przepisach angielskich to dużo łatwiej zacząć od czegoś prostrzego.Od rzetelnej wyceny znaleziska.KAŻDY kto chodzi z wykrywaczem jest ciekaw tego co znalazł.I jaka jest tego wartość.To chyba normalne.Nie musi wcale zaraz tego wystawić na Allegro.Ale każdy jest ciekaw-ja też.Innaczej pewnie byśmy jeździli na ryby.
A najwięcej moralitetów w tej sprawie mają do napisania ci którzy sami handlują numizmatami.Tylko,że pod innym loginem ;)
Taka postawa jest u nas dużo bardziej do przyjęcia-szkoda.
Pozdrawiam,
wicja1.
Napisano
Nawet jakby taka gazeta zaczeła wychodzić to 3/4 stron to byłyby reklamy producentów wykrywaczy itp,a artykułów byłoby jak kot napłakał.A kosztowałaby z 12 zł,zajdz do empiku i przejrzyj prase np.historyczną.Nie każdego było by stać na comiesieczny zakup.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie