armand Napisano 31 Październik 2007 Autor Napisano 31 Październik 2007 Kiedy my, polscy eksploratorzy, wzorem Czechów, zaczniemy wydawać swoje pismo?http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=11167
wicja1 Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 Pięknie sie prezentuje.Od dawna marzy mi się pismo troszkę bardziej bliskie detektorystom i detektorom jako takim.Coś podobnego do The Searcher".-Niezależne i rzetelne testy wykrywaczy.Takie z prawdziwego zdarzenia.Tego najbardziej brakuje mi w Odkrywcy.Myślałem,że słynny test X-70 to taki powrót do korzeni.Niestety,całe zmartwychwstanie tego działu,szumnie ogłoszone,okazało się tylko kreowaniem konkretnego wykrywacza i zrobieniem mu rynku.Nie było to zagranie fair.-Monety,plomby,pieczęcie.Szeroko pojęta numizmatyka.Historia monet polskich i nie tylko.Ten dział też padł trupem w O",chyba przed Janem Kazimierzem.-Nowinki techniczne i sprzętowe.-Zloty spotkania etc.-WYCENA znalezisk !!-ITD,ITP.....Pomarzyć dobra rzecz.Szkoda,że w Odkrywcy jest tego tak mało.Nasza" gazeta już jest.Może powinna zostać zreformowa ???Myślę,że temat do przemyślenia dla redaktorów.Listopadowy numer praktycznie przeczytałem na sedesie".Czas na zmiany ???Pozdrawiam,wicja1.
esus Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 To kolega już dostał listopadowy numer?Do mnie dociera zazwyczaj koło piątego:)
Pablo02 Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 Podpisuje się pod postem Kolegi Wicja1. Czasopismo już jest, tylko zmienić troszkę kierunek i już. Zmiany wskazane od dawna (niestety). Pozdrawiam.
Hitboy64 Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 -WYCENA znalezisk !!" jak chcesz handlować czymś czego nie możesz posiadać? :) pamiętajmy że w naszym państwie poszukiwania i posiadanie starszych rzeczy jest trochę... hmmm... Zabronione :)W sumie ciekawe pomysły masz :)
kuczman Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 Alez opcje dla zainteresowanych sa!Ba, nawet kazdy moze sam napisac cos ciekawego.Ja juz tak zrobilem i przyznam sie ze to frajda.http://www.thesaurus.com.pl/gazeta/numer2/index.htmlNie ma co liczyc na redaktorow bo samemu sie wie co najbardziej pasjonuje;))
wicja1 Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 Właśnie WYCENA !!W piśmie The Searcher" które tutaj cytuję jest dział Identyfication and valutation".Ludzie podsyłają zdjęcia fantów a redakcja identyfikuje i wycenia.W normalnym kraju jest to normalne.Myślę,że jesli chcemy zmieniać prawo i wzorować się na przepisach angielskich to dużo łatwiej zacząć od czegoś prostrzego.Od rzetelnej wyceny znaleziska.KAŻDY kto chodzi z wykrywaczem jest ciekaw tego co znalazł.I jaka jest tego wartość.To chyba normalne.Nie musi wcale zaraz tego wystawić na Allegro.Ale każdy jest ciekaw-ja też.Innaczej pewnie byśmy jeździli na ryby.A najwięcej moralitetów w tej sprawie mają do napisania ci którzy sami handlują numizmatami.Tylko,że pod innym loginem ;)Taka postawa jest u nas dużo bardziej do przyjęcia-szkoda.Pozdrawiam,wicja1.
terenowiec69 Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 Nawet jakby taka gazeta zaczeła wychodzić to 3/4 stron to byłyby reklamy producentów wykrywaczy itp,a artykułów byłoby jak kot napłakał.A kosztowałaby z 12 zł,zajdz do empiku i przejrzyj prase np.historyczną.Nie każdego było by stać na comiesieczny zakup.
tombspider Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 terenowiec69 - bez przesady, 12 zeta to tyle co dwie paczki fajek - raz na miesiąc można tyle wydać, byle by tylko było na co je wydać.
tombspider Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 a co do twojego zarzutu o reklamy to trochę masz racje niestety, ale cóż niskonakładowe czasopisma muszą takie zamieszczać by przeżyć. Pozdrawiam
terenowiec69 Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 No zgadza się,lepiej tą kase dołożyć do paliwa na wypad w teren.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.