Skocz do zawartości

Stare domy !

Gość ariks

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 130
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja słyszałem kiedyś taka historie odnośnie starych domów. Będąc na złomowisku ludzie ze szrotu sprzątając upadłe już gospodarstwo rolne w starej szopie znaleźli SHL M04. Prawie 100% oryginalnym stanie do poprawienia chromy tylko ,a było to jakieś 4 lata temu. Jeszcze apropo shl m04 to wiem gdzie stoi 100% oryginał niedaleko Sieradza ale niestety trzeba popracować nad panem poważnie ;) mówił ze już dawali mu 3 tys. i niechce sprzedać , to pewnie jeden z tych co mówią ze stary bardzo motor i chcieliby za niego pewnie z 10 tys. Dodam jeszcze ze watek bardzo ciekawy .

A ja dzisiaj z takiego starego domu (dokłednie warsztaciku przy domu) wyrwałem puszke od maski gazowej stan idealny (prawie) ma tylko małe obicia na krawędziach pokrywy i tam też małą dziurkę. Blacha super, trzymali w tym tawot :-)
Niestety orginalnej farby prawie zero, ale po kąpieli w ropie jestem bardzo zadowolony ze stanu. A jutro idę tam jeszcze raz tym razem rozejżeć się super dokładnie.

• 2 years later...
Witam

Osobiscie wiem o ukrytym pokoju w budynku prokuratury we Wrocławiu. Tak sie sklada, ze moj ojciec pelnil tam pewna posade ;]. W piwnicach prokuratury z racji tego, ze interesowal sie stolarka zalozyl sobie maly warsztat. Pewnego dnia wiercac dziure w celu zamontowania pulki przebil sie do innego pomieszczenia i pech chcial, ze w tym momencie poluzowalo sie wiertlo i wpadlo do srodka. Poszedl wiec po nie i okazalo sie, ze w miejscu gdzie powinna byc dziura jest cala sciana. Dokonal szybkich pomiarow i doszedl do wniosku, ze miedzy tymi dwoma pomieszczeniami znajduje sie ukryty pokoj. Pamietam, ze przez dlugi czas bardzo go to meczylo zeby przebic sie przez sciane i tam zajrzec ale obawial sie tego co moze byc w srodku(zaminowane pomieszczenie). W prokuraturze spedzilem cale dziecinstwo ( po szkole chodzilem do ojca i czekalem az skonczy prace zeby jechac do domu) i wiem gdzie dokladnie sie znajduje to pomieszczenie.
Jezeli ktos ma jakis pomysl na to co zrobic zeby zalatwic pozwolenie na przeszukanie tego miejsca prosze o kontakt.
mail : kamilw3@op.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie