wojpo7 Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 znalezione dzis w lesie - pzypomina mi część karabinku lub pistoletu jednak mogę się mylić.długość całkowita 40 cmśrednica wylotu 4 mm.czy to była broń czy zabawka?
to17071990 Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Mnie wyglada na jakąś samorobkę.Pozdrawiam
wojpo7 Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 znalezione dzis w lesie - pzypomina mi część karabinku lub pistoletu jednak mogę się mylić.długość całkowita 40 cmśrednica wylotu 4 mm.czy to była broń czy zabawka?
wojpo7 Napisano 9 Listopad 2007 Autor Napisano 9 Listopad 2007 sąsiad ma wiatrówkę i kaliber tzn, średnica wyotu lufy jest praktycznie identyczna - dlatego na 80 % wydaje mi się że jednak wiatrówka --- napewno nie jst to żaadna smoróbka choć te pozostałe 20 % to przypuszczenie innej osoby że jest to jakaś zabawka dla dzieci bawiących sie kilkadziesiąt lat temu.
wolff Napisano 28 Październik 2007 Napisano 28 Październik 2007 No dobra jeśli część broni to gdzie miało komorę i jak była mocowana...Ja bym oczyścił i dopiero wzioł się za ustalanie bo jak napisałeś na pierwszy rzut oka przypomina broń:)pozdr.wolff
8total4 Napisano 28 Październik 2007 Napisano 28 Październik 2007 Witam, mnie to osobiscie przypomina jakiś rodzaj korkowca.. na dole dźwignia odciągania sprężyny, w komorze koreczek a z tyłu byłby zbijak..Tyle sugerują fotki..pozdrawiam!
wojpo7 Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 udało mi sie uruchomić dolną dźwignię jednak nie ma tam żadnej sprężyny.może rzeczywiście to była jakaś wiatrówka.wolff - to było moje pierwsze przypuszczenie - jak wyszło to z dołka to pomyślałem nawet że to pozostałości jakiegoś pistoletu - rewolweru, jednak człowiek nie jest stworzeniem nie omylnym.może ktoś jeszcze ma jakies przypuszczenia. będę bardzo wdzięczny
Pytanie
wojpo7
znalezione dzis w lesie - pzypomina mi część karabinku lub pistoletu jednak mogę się mylić.
długość całkowita 40 cm
średnica wylotu 4 mm.
czy to była broń czy zabawka?
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.