pulkownikt Napisano 27 Październik 2007 Autor Napisano 27 Październik 2007 Cześć, Dzisiaj cały dzień spędziłem na poszukiwaniach z kolegą, który chodzi na Land Star Quick Draw II. Ja trafiłem kilka monetek, a ona złoty krzyż Treue Dienste 40 Jahre... super fant.Ale nie o tym, na koniec poszukiwań zostawił swój sprzęt i zaczął chodzić ze mną. W pewnym momencie wykopałem polmosa, któryc po chwili zsunął się na dno dołka. Wtedy mój ukochany" Garrecik przestła go widzieć. Kolega był zaskoczony i poszedł po swojego QD II. Zaczeły się testy, najpierw użylismy 5 Rentenpfennig, mój GTI 2500 ich nie widział już w dołku ok 10 centymetrowy. Jego widział.Później inne monety to samo. Czasami GTI widział fanty (kolorki) ale na 1-2 kwadraciku, który zawsze mam wyłączony na monetki.Generalnie jestem mocno zawiedziony, bo miał być wypasiony.Używam cewki 9,5 cala, bo 12,5 jest za duża na monety i kolorek. Może zakup elipytcznej coś pomoże.Teraz zadaje sobie pytanie co po GTI 2500? Zdołowałem się trochę...
terenowiec69 Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 Kolego powiem ci tak:Minelab sovereign gt.Pies na monety i ogólnie kolorek,wieloczestotliwościowy.Ja jestem zadowolony.Spotkałem człowieka na polu przypadkowo z ace 250,stwierdził że juz przeczesane, wykopał kilka boratynek.Wybrałem się tam na drugi dzień z kumplem i co?13 monetek w tym 3 srebrne o łuskach i innych drobnostkach nie wspominając.Ewentualnie może żle ustawiłeś sprzęt?też jest taka opcja.Pozdrawiam.
wicja1 Napisano 27 Październik 2007 Napisano 27 Październik 2007 Czy na pewno sprzęt ustawiony był optymalnie ???? Troszkę te testy wypadły marnie dla Garrecika.Inna sprawa,że znam dwa przypadki szybkiej ucieczki od GTI.Jedna ucieczka w stronę Suwerena a druga to marnotrawny" powrót do W'6000.Może coś w tym jest ;)Pozdrawiam,wicja1.
pulkownikt Napisano 28 Październik 2007 Autor Napisano 28 Październik 2007 Ustawienia były optymalne bo nie ma tu zabardzo co ustawiać.Tryb custom, wyciete kwadraciki od 1 do 2,5. czułość w okolicy 9-10. Cewka 9,5 cala baterie 60 % (3 kwadraciki).Dzisiaj powtórzyłem testy z Solarisem, zasięg praktycznie identyczny, delikatnie Solaris dawał lepsze sygnały, a;e za to gorzej wypada z dyskryminacją. Chyba kupie cewkę eliptyczną bo podobno lepsza, a jak to nie pomoze to przesiadam się na Minelaba SE.Pierwszy wykrywacz jaki miałem to Solaris, zmieniłem na GTI bo zależało mi na lepszych zasięgach a tu taka niespodzianka. W GTI jest lepsza dyskrymiancja no i all metal ma swietna identyfiakcję. Natomiast Solaris ma fajny MIXD i jest 3 razy tańszy.
warszawka69 Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 a stroiłeś w ogóle swoje GTI 2500 do gruntu?
warszawka69 Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 już wiem, że skoro chodziłeś w dyskryminacji to wiadomo, że na auto.Może wyciąłeś ejectem" jakieś kwadraciki" więcej?
aniolg Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 cena i bajery w sprzęcie niezawsze idą w parze z efektami w terenie .
hektor111 Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 witampowiem tak nigdy nie bawiłem się GTI2500ale: biegam na DFX-ie ostatnio zamieniłem się na godzinke z kumplem ze składu na EX II jak dla mnie sprzęt zupełnie nie do zrozumienia ;-) z innej bajki a podnosi piękne i głębokie fanty GTI to sprzęt który na 100% potrzebuje czasu, uwagi i obcykania gałkologii"daj mu więc szanse pozdrawiam
hektor111 Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 jeszcze jedno 70% ceny sprzętu to wartość dyskryminacji
pulkownikt Napisano 31 Październik 2007 Autor Napisano 31 Październik 2007 Witajcie, Panu nabijkożercy odpowiem że w GTI w dysk nie ma strojenia do gruntu. A w all metal autotrack dobrze sobie radzi.Jest to szprzęt bardzo prosty więc, żadna gałkologia nie wchodzi w gre. Rejectem wyciąłem kwadraciki 1- 2,5 tak jak zawsze.Jeżeli 70% ceny to dyskrymiacja to by się zgadzało. pozdrawiamP.S. Zastanawiam się nad Minelabem ale tyle się naczytałem, że to dyskoteka, trudny w obsłudze, identyfikacja dzwiekowa a u mnie kiepsko ze słuchem....Jakaś alternatywa, XLT też dla cierpliwych więc co?
sir Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 do terenowiec69: jezeli spotkanie o którym piszesz miało miejsce w starej wiosce na L. to sporo wtedy wyszlo, ja po prostu nie lubie sie chwalic. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.