Skocz do zawartości

Czołg T-34

dudziol15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jest to moj pierwszy komentarz poniewaz dopiero co sie zarejstrowałem.Szukałem takiej stronki ponieważ wiem z moim wujkiem gdzie jest zakopany czołg T-34.Nie odkopalem go jeszcze poniewaz wujek dopiero co mi o tym powiedział.Byłem w miejscu gdzie leży czołg i rzeczywiscie tam jest.Wbiłem drut w ziemie i odbił sie charakterystyczny dzwiek .Zaczelismy kopać i odkopaliśmy kawałek czołgu lecz woda zaczeła podchodzic.Po zimie znów zaczynamy wykopki.Mój wujek wie o istnieniu czołgu od partyzanta który jest na wykonczeniu i niema zadnej rodziny.We wojnę partyzanci ostrzeliwali czołg który uciekał przed nimi.Wpadł do bagna i bagno go wzieło do ziemi.Ludzie którzy obsługiwali pewnie dalej są w czołgu.Na terenach gdzie znajduje sie czołg istniała bardzo silnie działajaca partyzantka więc jest tam pewnie dużo innych skarbów wojennych.A z tego co wiem tereny niebyły jeszcze obszukiwane.Jeśli ma ktos jakies inforamcje o tym czołgu prosze o kontakt.
Napisano
witam kolege moze mi kolega powiedziec skad jest i w jakim miescie jest zakopany ten czolg poniewaz je tez wiem gdzie jest zakopany t34 i moze nam chodzi o tego samego
Napisano
poczytaj sobie te posty, jeżeli ugrzązł w bagnie to zobacz czym to grozi. Ślrdziłem te poczynania na żywo.
http://www.odkrywca.pl/stug-z-grzegorzewa-wydobycie-odslona-druga-c-d,382357.html#382357
pzdr kjfg
Napisano
ja tez wiem gdzie jest jeden. Mój dziadek znał jakiegoś partyzanta który wiedział gdzie ugrzązł. podobno osiadał w bagnie kilka dni. Moze to ten sam.Mozemy pogadac na gg4799789.
Napisano
Jacenty, jesteś boski. Kiedyś na forum urodzi się wątek p.t. The best of jacenty2004". Twoje teksty wejdą do kanonu, jak teksty z filmów Bareii.

pozdrawiam mikipad
Napisano
zaczeło sie;)

Chłopaki to jest moj t-34 z pierwszego watku i zabraklo mi paliwa jak wracalem z usmiechem na twarzy do domu . Az tu patrze bagno wlesie i mysle sobie czemu nie i go schowalem przed wszystko widzacym okiem starych wyjadaczy. No i ktos go znalazl.... .

dudziol15 ostrzegałem;) trzymaj sie mocno lufy.....;)
pzdr.
  • 2 months later...
Napisano
a moze by tak ktoś zdolny obliczył i skonstruował wykres, przedstawiający oś czasu, w miesiącach i latach, i częstotliwość znalezionych" czołgów :P

taki wykresik matematyczny obrazujący częstotliwośc czołgowych znalezisk" :P

pozdrawiam (sam mialem swego czasu namiary na 2x PZ IV ale oczywiscie tylko baje to były )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie