dudziol15 Napisano 25 Październik 2007 Autor Share Napisano 25 Październik 2007 Jest to moj pierwszy komentarz poniewaz dopiero co sie zarejstrowałem.Szukałem takiej stronki ponieważ wiem z moim wujkiem gdzie jest zakopany czołg T-34.Nie odkopalem go jeszcze poniewaz wujek dopiero co mi o tym powiedział.Byłem w miejscu gdzie leży czołg i rzeczywiscie tam jest.Wbiłem drut w ziemie i odbił sie charakterystyczny dzwiek .Zaczelismy kopać i odkopaliśmy kawałek czołgu lecz woda zaczeła podchodzic.Po zimie znów zaczynamy wykopki.Mój wujek wie o istnieniu czołgu od partyzanta który jest na wykonczeniu i niema zadnej rodziny.We wojnę partyzanci ostrzeliwali czołg który uciekał przed nimi.Wpadł do bagna i bagno go wzieło do ziemi.Ludzie którzy obsługiwali pewnie dalej są w czołgu.Na terenach gdzie znajduje sie czołg istniała bardzo silnie działajaca partyzantka więc jest tam pewnie dużo innych skarbów wojennych.A z tego co wiem tereny niebyły jeszcze obszukiwane.Jeśli ma ktos jakies inforamcje o tym czołgu prosze o kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper132 Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 witam kolege moze mi kolega powiedziec skad jest i w jakim miescie jest zakopany ten czolg poniewaz je tez wiem gdzie jest zakopany t34 i moze nam chodzi o tego samego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudziol15 Napisano 25 Październik 2007 Autor Share Napisano 25 Październik 2007 To moze skontaktujemy sie przez gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjfg Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 poczytaj sobie te posty, jeżeli ugrzązł w bagnie to zobacz czym to grozi. Ślrdziłem te poczynania na żywo.http://www.odkrywca.pl/stug-z-grzegorzewa-wydobycie-odslona-druga-c-d,382357.html#382357pzdr kjfg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 ja tez wiem gdzie jest jeden. Mój dziadek znał jakiegoś partyzanta który wiedział gdzie ugrzązł. podobno osiadał w bagnie kilka dni. Moze to ten sam.Mozemy pogadac na gg4799789. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Jak wieść niesie, większość partyzantów torpedowała i zatapiała T-34, za co było 3 dni urlopu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Jacenty, jesteś boski. Kiedyś na forum urodzi się wątek p.t. The best of jacenty2004". Twoje teksty wejdą do kanonu, jak teksty z filmów Bareii.pozdrawiam mikipad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 zaczeło sie;)Chłopaki to jest moj t-34 z pierwszego watku i zabraklo mi paliwa jak wracalem z usmiechem na twarzy do domu . Az tu patrze bagno wlesie i mysle sobie czemu nie i go schowalem przed wszystko widzacym okiem starych wyjadaczy. No i ktos go znalazl.... .dudziol15 ostrzegałem;) trzymaj sie mocno lufy.....;)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper132 Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 zalozycielu watku moj gg to8438064pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudziol15 Napisano 28 Październik 2007 Autor Share Napisano 28 Październik 2007 Jest w dobrym stanie poniewaz bagno kilka lat po wojnie wyschło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudziol15 Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2008 Odnawiam Wątek ,dalej nie dostałem wystarczających informacji.!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudziol15 Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2008 Teraz mam troche wolnego czasu,zrobie fotki moze wtedy ktos cos wiecej powie.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 Twojego t 34 juz nie ma. Tydzien temu pociąłem go palnikiem na złom. He he he :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudziol15 Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2008 No niedługo dowiemy sie czy poszedł na złom.(myslałem ze thomson jest mądrzejszym człowiekiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 Przeciez człowiek musi sobię dorabiać - nie będe żył tak jak ty o zasiłku z opieki społecznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudziol15 Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2008 Dobra niech ci bedzie .Nie chce zeby temat stał sie kłótnią!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudziol15 Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2008 Dobra niech ci bedzie .Nie chce zeby temat stał sie kłótnią!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 Cze.Daj fotki...poz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 a moze by tak ktoś zdolny obliczył i skonstruował wykres, przedstawiający oś czasu, w miesiącach i latach, i częstotliwość znalezionych" czołgów :P taki wykresik matematyczny obrazujący częstotliwośc czołgowych znalezisk" :Ppozdrawiam (sam mialem swego czasu namiary na 2x PZ IV ale oczywiscie tylko baje to były ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maus Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 Ta a ja miałem namiary na 3 Tygryski 2 Mausy i 2 działa dora ale jakoś tych namiarów nie sprawdziłem hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 raz jechałem szukać w pewnym lesie wierzy teciaka. Innym razem miał być Me-109.... i był :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.