TIX Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 a co możecie o tej powiedzieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 Takie coś. Kojarzy mi się z Napoleonem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 Nie ma żadnych wskazówek, że to pieczątka związana z okresem napoleońskim. Sama armata to za mało aby tak stwierdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 Z Napoleonem to tylko domysły żadnego potwierdzenia. Następna pieczęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Ta z działem ciekawie dzielona na pół ! Majors,z jakiego rejonu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Majros,gratuluje pięknej pieczęci.Ale kto wie co znaczy w j.rosyjskim słowo Swjaszcz",jeśli dobrze odczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Witam i dziękuje.Ta pieczęć z armatami to z okolic Gołdapi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 swiaszcziennik" duchowny - stopień w hierarchiihttp://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D0%BAhttp://days.pravoslavie.ru/Life/life2402.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 jako, że swiaszcziennik" i inicjały pisane szwabachą - można wiązać obiekt z pruskimi (suwalskimi) starowierami...Trzeba ylko" poszukać duchownego A.D. i będzie wiadomo czyja...powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 No no Kopijnik moje uznanie, trafiłeś w 10 z regionem pochodzenia pieczęci. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Takie dedukowanie...popracuj - może ci się uda dokładniejsza identyfikacja...Pruskie archiwa były dokładne, a i opracowań pewnie było parę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiek Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 To może i ja dorzucę jedną . Pochodzi z tego samego regionu co Majrosa. Dla mnie czarna magia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiek Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 To może i ja dorzucę jedną . Pochodzi z tego samego regionu co Majrosa. Dla mnie czarna magia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 majros ta pieczątka z armatą myślę, że można ją datować na pierwszą połowę XIX w. Dla mnie może to być prywatna pieczątka oficera artylerii, który nie był szlachcicem i nie mógł posługiwać się herbem i dlatego jest na niej działo i inicjały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 a może by ją w Bohonikach lub Kruszynianach pokazać?mi to na jakiegoś Gereja, Gerę - wygląda...ja - na pewno, bym sprawdził ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 A propos pieczątki z armatą,pozwolę sobie przytoczyć mój stary zapomniany wątek:http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=374886#374886 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Pozwoliłem sobie wkleić odbicie lustrzane pieczątki, o której pisze von Neumark, moje wnioski trochę później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Von Neumarkt,wychodzi więc że altylerzyści to swoisty cech" zawodowy.Wysypałeś tu kiedyś górę pieczęci,pokaż z nich coś ciekawego ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Witam,według życzenia,oto jedna z moich pieczątek.Więcej wystawię za parę dni,pozdrawiam v.N . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Zapomniałem dodać że pieczątka w odbiciu lustrzanym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 No to czekam.Gdy wychodzę w teren to mam nadzieję że z czymś takim wrócę,ale takie święto to raz do roku,kurczę.U nas pogoda więc jutro też wychodzę,dam losowi szansę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Witam,i z góry przepraszam za jakość zdjęć.Zdjęcia w odbiciach lustrzanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Nr 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.