Skocz do zawartości

Zeitgeist

lain

Rekomendowane odpowiedzi

http://video.google.com/videoplay?docid=-5870901554543719947&total=100&start=80&num=10&so=0&type=t100_pol&plindex=87

Jestem nadal w szoku bo obejrzeniu tego dokumentu.Opis ze strony dokleiłem z boku.Co o tym sądzicie?

pozdrawiam.

Ludzie są już tak ogłupieni, że chcą wierzyć w kłamstwa.
Co do części 1szej chciałbym tylko wiedzieć na jakiej zasadzie czasami zdarzają się cuda na świecie.
I mam taką teorię, że Stwórca - ten prawdziwy, w którego dalej wierzę, a który stworzył słoneczko, które my obraliśmy sobie za boga, dał nam wspaniały mózg. Mózgu tego nie wykorzystujemy obecnie nawet w 10%! I tak naprawdę naukowcy nie są w stanie powiedzieć jasno do czego ten narząd jest naprawdę zdolny.

Myślę więc, że tak jak czasami słychać o przypadkach lewitacji/bilokacji wśród ludzi którzy życie zmarnowali na medytacji itp, tak po prostu miliardy ludzi wierzących w chrześcijaństwo, a wśród nich i fanatyków religijnych może po prostu czasami wygenerować nieświadomie coś w to wierzą. Albo otworzyć przejście do innego wymiaru.Ja wiem, bardzo to jest obrazoburcze - ale w hinduizm/islam też wierzą miliony, i też zdarzają się tam cuda w tej religii. Cuda nie są i nie były domeną tylko Chrześcijan.

Kurczę.. film porywający, wszystko się układa w całość...

Pierwsza część trudna do obejrzenia , ze dwa razy chciałem zakończyć projekcje . Może nie ze względu na treść a raczej na sposób realizacji który momentami był po prostu denerwujący !!!
Druga i trzecia porażają.
Gdzieś , coś na te tematy słyszałem jednak takie konkrety które im bliżej końca coraz bardziej się zazębiają.
Naprawdę robią wrażenie i obiecałem sobie poczytać , poszperać na w/w TEMAT.
Ogólnie to film robi w głowie mały zamęt , pewnie taki jest jego cel.
Nasuwa się więc pytanie co dalej ???
Pozdrawiam.

obejrzałam cały.........jestem w szoku....dopiero kilka dni temu w telewizji mówili o nowych dowodach osobistych z wszczepionym chipem ,który będzie twardym dyskiem z zawartością wszystkich naszych danych......... a nasze rządy tak chwalą Unię Europejską ........ a z czym wam się kojarzy nowa waluta Stanów Zjednoczonych? A słyszeliście w telewizji ,że Iran zamierza produkować bombę? coś jakby znajome.......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie