Skocz do zawartości

Planowane Rekonstrukcje Historyczne na rok 2008

wolff

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
chcialbym aby zorganizowano we wroclawiu reko walk o twierdze wroclaw kilka pomyslow mam czekam na kontakt z odpowiedzialna osoba ktora chcialaby pokierowac organizacja szkoda aby miasto z taka tradycja nie postaralo sie o impreze ktora niczym powstanie warszawskie wpisze sie do rekonstrukcyjnego kalendarza

jesli nic nie wypali szkoda ale mysle ze wciaz malo jest imprez demonstrujacych niezwykle efektowne walki miejskie a wroclaw nadaje sie do tego znakomicie

do maja czy kwietnia przyszlego roku zostalo troche czasu

nie mam doswiadczenia w org takich imprez wiec stad prosba aby ktos kompetentny tym sie zajal napewno grupy rekonstrukcyjne dopisza ale wszystko musi byc przemyslane

pozdrawiam
Napisano
Organizatorem jest Skansen rzeki Pilicy w Tomaszowie Mazowieckim. A jeśli chodzi o grupy rekonstrukcyjne i rekonstruktorów to zajmuje się tym GRH Batalion Tomaszów
Z pojazdów będzie lufcik,różyczka,i może jeszcze jakieś będą prowadzone rozmowy na ten temat. Po inscenizacji wieczór rekonstruktorski już w cywilkach, czyli integracja międzyludzka.Jak chcesz się dowiedzieć więcej to napisz na adres batalion_tm@wp.pl.
Napisano
Revolt Batalion Tomaszów pisze się na obie imprezy. W tym roku było super. A i mamy już własne wsparcie artylerii tj pak 36.Jak będziecie chcieli to je weźmiemy.
Kamilo jeżeli w 2008 Parczew będzie w czerwcu to chętnie przyjedziemy. Chyba że się na nas pogniewałeś za ten rok.Ale ja naprawdę nie mogłem a reszta się nie zorganizowała.Dostaną wpis do dzienniczka.
Pzdr
Jacek
Batalion Tomaszów
Napisano
error87, skontaktuj się z GRH Festung Breslau" (http://www.festungbreslau.wroclaw.pl/main.php). Planowali kiedyś organizację eko" we Wrocławiu, mieli już nawet upatrzony fajny teren na południu miasta, w rejonie skrzyżowania Bardzkiej z Armii Krajowej.
Napisano
No wiesz gniewać się nie gniewam ale karniak musi być :)
A tak serio to na bank odwiedzę jeszcze raz Tomaszów i Końskie o Iłży nie wspomnę ba i Uniejów jak się uda to też zaliczyczę aleto z czasem obaczymy .
pozdrowienia .
Napisano

Witam.
Tak, potwierdzam. Impreza w Tomaszowie odbędzie się najprawdopodobniej 19 stycznia 2008. Będzie to 2 zimowa rekonstrukcja organizowana przez Skansen Rzeki Pilicy. Poprzednia edycja była w 2006 roku i cieszyła się dużym zainteresowaniem. Zresztą - kto był ten wie :]
Dokładniejsze informacje będą założone w oddzielnym wątku zapowiadającym imprezę.
Pozdrawiam
kloki
GRH Batalion Tomaszów

Napisano
Kloki, samolot będzie w Polsce - i to pewnie już na krzyżach... (wstepujemy do Luftwaffe) także daj znać jakby co, podskoczę - bo do Was mam 15 minut górą...

pzdrw

Kuba
Napisano
taa Kloki niezapomniana. - 25 c, sniegu po pas, wiatr, zamarzające karabiny. full realizm :D.
sprzedałem pewny temat p. Kobalczykowi, mówił ci ?
Napisano
http://www.militarni.pl/?lang=1&cat=186
To była rewelacyjna impreza. Zerwana gąsienica, motory i armata zakopane w śniegu,zamarzające zamki i zaparowane lornetki. Pełen realizm a było chyba - 20C
Napisano
wytedy 1 raz zroilismy efekt nalotu iłów + dzwiek + masa wybuchów.. pamietam chłopaki z pomerani którzy siedzieli w okopie mówili ze ziemai chodziła.. mieli wrazenia
Napisano
Witam
Jesli to nie bedzie impreza tylko dla zorganizowanych GRH ale także dla wolnych strzelców" to też sie wybieram:)
Ciekawie by było zacząć czynny udział w rekonstrukcji od imprezy zimowej:)
Napisano
Witam.
okejos- słyszałem, przedyskutujemy temat na forum" naszej grupy. Niebawem założe oddzielny wątek (tak jak zapowiedziałem) promujący imprezę. Tam będziemy dyskutować o szczegółach i planowanych atrakcjach.
Pozdrawiam
kloki
GRH Batalion Tomaszów
Napisano
Wiatm, na początku października 2008 r. GRH Podhale w ogniu" działająca w ramach Oddziału Polskiego Towarzystwa Historycznego w Nowym Targu, planuje organizację rekonstrukcję tzw. Bitwy Ochotnickiej z października 1944 r.Starcie Będzie ona towarzyszyć Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej poświęconej Armii Krajowej w Małopolsce i na Podhalu. Szczegóły na e-mail pth.nt@poczta.fm
Napisano
Witam
W przyszłym roku w ostatni weekend maja planowana jest w Przemyślu impreza zastępująca Barbarossę. W najbliższych dniach podam szczegóły. Już mogę zdradzić,że impreza będzie dwudniowa i równie ciekawa jak tegoroczna Barbarossa. Mam nadzieję, że równie lub bardziej udana. W ciągu najbliższych dni na forum wrzucę osobny wątek z tym tematem. Także Panowie wpiszcie sobie już ostatni weekend maja w Przemyślu w kalendarze.
Pozdrawiam
Mirek Majkowski
PSRH X D.O.K.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie