Skocz do zawartości

Monetowe destrukty

Rahirha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. w ramach rozluźnienia atmosfery, proponuję w tym temacie zamieszczać fotki monet celowo zniszczonych wykorzystywanych nie jako środek płatniczy. Moje foto to prawdopodobnie wersje podkładki i guzika. Pozdrawiam.

Napisano
bryktygrysek73 to nie twórczość okopowa, a jedynie praktyczne wykorzystanie niepotrzebnego drobiazgu aby rozporek zapinać......
O jego zawartość trzeba dbać nawet na wojnie :-)....może sie po niej przydać....chłopów wówczas mało było...:-):-)
  • 3 weeks later...
Napisano
pewnie kopijnik2 własnym uębieniem sprawdzał czy nie fals przypadkiem.....:-):-):-)
Ciekawe ile zębów mu zostało ??? :-):-):-)
Po zębach go poznamy :-):-):-)
Napisano

To i ja dam parę ciekawostek.
Prześladuje mnie moneta 1/2 kopiejki , przynajmniej bez 1 szt.nie wracam.Tego dnia nie wyszła jeszcze ani jedna , powoli się zbierałem a tu bach , taki rodzynek. Pewnie na tym polu w jednym kawałku sie skończyły :]

Napisano

A to dostałem z resztą na poczcie. Przy zarówce wyglądało OK ale w świetle dziennym od razu widać brak złotej obwódki.Scisnąłem w paluchach i mam teraz puzzle :]

Napisano
czabak1 gdybyś mógł uzupełnić wątek http://www.odkrywca.pl/falsy,95469.html#95469 fotami.
oczywiście prosił bym by foty odzwierciedlały omawiane zjawisko...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie