Skocz do zawartości

poradźcie co zrobić jak sie trafi niewypał

phpbybastek

Rekomendowane odpowiedzi

Dago ja mieszkam niedaleko Acer'a jakies 45km i wiem ze tereny lesne w moim obrebie nie sa tak zle oznaczone i zaniedbane jak to wyglada u kolegi Pelikana.

Moje zdanie jest takie ze lepiej zostawic o" w lesie. Jezeli to" cos naprawde lezy w takim terenie ze moze komus zagrażać to lepiej powiadomic odpowiednie służby. Moznka tak jak ktos powiedział zrobic to przez kogos: sołtysa, znajomego lesniczego itp...

Po pierwsze: Na te służby które olewają jest jedyna rada-telefon do miejscowej gazety i pokazanie dziennikarzowi że to nie kawał..Po drugie: Lepiej zgłosic przez kogoś,sołtys,leśniczy,czy nawet właściciel pola,samemu lepiej się służbom nie afiszować.Po trzecie: Nigdy nie zostawiać ! ..może to znależć ktoś naprawdę mało odpowiedzialny. Moim zdaniem proste to i zrozumiałe,a i na tym forum 500 razy poruszane.Nasz Bocian powinien dać na czołówce POSTĘPOWANIE Z NIEWYPAŁAMI",ponieważ za tydzień czy dwa znów ktoś otworzy taki sam temat,a przecież sprawa nie wymaga dyskusji.

I tu się mylisz Latający Holendrze. Rozmów na temat niebespieczeństwa wynikającego z igrania z tym złomam nigdy za dużo. Ciągle przybywają nowi uczestnicy naszego Forum. Także dla nich te tematy są wciąż swieże. I nikomu nie zaszkodzi gdy co jakiś czas ktos pokasztani na te tematy. pozdrawiam. dago2

nie ma o co toczyć sporu, tym bardziej że jak napisałem, temat powinien znależć się na czołówce NA STAŁE.Tu wspomnę-pełne poparcie dla Acera - nigdy nie zostawiać sprawy nie załatwionej, czy jak ktoś pisał:zakopanej głębiej ! Nie wiadomo czy ktoś kto to może znowu znależć będzie miał wystarczajacą ilość rozumu ! Pozdrawiam

hehehe,tym argać z lasu" przypomniałeś mi moją historię jak zieloni zabierali urwiłapki które znalazłem.Ichni starszy rzekł że jedna waży 38,5 kg,i właśnie widok przygiętego do ziemi wojskowego w piasku wynoszącego te cuda, to był widok ! ..biedak przeklina mnie pewnie do dziś :)

Acer,łażę raczej tylko po polach,a i tu trafiłem na parę naprawdę dużych rzeczy,wojskowi zabrali-wszystko było jak należy,tylko...ta miejscówka była takim pospolitym miejscem nie zwracającym na siebie uwagi z dala od miejscowości.I wyobraż sobie że gdy wróciłem tam po tygodniu..miejsce było solidnie przekopane ! Ktoś puścił farbę..Tak więc niczego nie zostawiać,ani na wierzchu ani zakopane ! Ale do betonu nie przemówisz,zaraz napisze znowu,że wystarczy zakopać..

• 5 weeks later...
Witam wszystkich. Panzerkris ty też byłeś kiedyś takim dzieciakiem. Ja jestem w tym temacie od niedawna i wszelkie porady i opinie ludzi co mają duże doświadczenie są mi potrzebne aby głupot nie narobić. Każdy kiedyś zaczyna i trzeba go uświadomić w tym co zamierza robić. Pozdrawiam wszystkich.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie