hammerstein Napisano 16 Październik 2007 Autor Share Napisano 16 Październik 2007 Witam serdecznie Niedawno wybrałem sie na wykopki" w nowe miejsce znaleźione na mapie miasta Hammerstein którą znalazłem na stronie http://www.mapy.eksploracja.pl/messtischblatt/2367_hammerstein.htmMiejsce to okazało sie strzałem w 10 bo chyba jeszcze nikt tam nie kopał, a jak kopał to pominoł pare zawalonych budynków . W miejscu o którym mowa znalazłem juz :1) Popiersie Bismarcka 2) Koło od jakiegoś pojazdu 3) Duzo sprzętów domowych takich jak czajniki,kuchnie itp4) Stare butelki jedna prawie pełna z etykietą oliwyI wiele innych rzeczy których nie jestem w stanie wymienicNa tej osadzie znajduje sie ok 50 zawalonych budynków Poszukuje wszelkich informacji na temat tej wsi , w jaki sposób doszlo do jej spalenia itp Z góry dziękuje za zainteresowanie sie moim tematem Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLANK Napisano 16 Październik 2007 Share Napisano 16 Październik 2007 Może jakieś fotki znalezisk?pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 16 Październik 2007 Share Napisano 16 Październik 2007 Jasne rozpowiadaj, to długo tam nie pokopiesz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 16 Październik 2007 Share Napisano 16 Październik 2007 no to musze pogratulowac .....dales namiary na dobra miejscowke tam gdzie byla kiedys stara wioska no no to naspewno monetki to podstawa co tam bendzie wychodzilo ,,, a propo kolego jak cos jeszcze ciekawego znajdziesz to napisz prosze na forum ,, koledzy lobia takich dobrych wojkow ;)))) zapewne od jotra tam bendzie sporo poszukiwaczy a ty zajedziesz i tylko dolki ponich zasypiesz ale niemartw sie , takie jest zycie dopuki kaczka w dupe wody nie nabieze to nienauczy sie plywac, czlowiek uczy sie na wlasnych blendach a ty kolego spaliles sobie miejscowke na ktorej mogles chodzic co najmniej ze 2-3 lata. pozdrawian i nieoglondaj sie za siebie tylko pisz nam o nowych miejscach ... powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hammerstein Napisano 16 Październik 2007 Autor Share Napisano 16 Październik 2007 Ludzie ja specjalnie dałem wam ten namiar !!! Ten teren jest za duzy na mnie jednego wiec jesli ktos jest zainteresowany niech tam jedzie !! Jeśli juz ktos sie bedzie tam wybierał niech da mi znac to chetnie pokaze mu dokładnie w którym miejscu wszystko znalazłem . Można by zebrac sie wiekszą grupą i dokładnie zbadać to miejsce (znam też wiele licznych leśniczówek z przed 1945 po których zostały juz tylko same gruzy ) Licze na wzajemną współprace Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darmatt Napisano 16 Październik 2007 Share Napisano 16 Październik 2007 Pewnie, że tak.Jedni chodzą w celach zarobkowych a Hammerstein chodzi dla przyjemności. Hammerstein, Twój tok myślenia jest jak najbardziej prawidłowy. Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy-zapaleńców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 16 Październik 2007 Share Napisano 16 Październik 2007 hahaha :) To was, szanowni koledzy, zaskoczył :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 ;)) tak pewnie calol grupol pojedynczo ...a moj stryjek to konserwator zabytkow wienc ja wam pokaze a wy kopcie a ja sie popatze a jak ktorys wbije chociaz szpadelek w ziemie to wtedy luPPPPP jak na filnie helikoptery terrorystki na twazach a w renku MOSBERGI i GLAUBERYTY a to wszystko jest zawiniente w te czarne ubranka :)))) . a potem w gazetach ze to niby POLicja taka jest troche kulll i wogole ma wyniki bo rozbila grupe pzestepcza poszukiwaczy zabytkow (bo 3 to zorganizowana grupa) ktozy na swoim koncie maja niejeden skarb i niejedno stanowisko arheologiczne rozkopane i zniszczone .i policja rozbila ten najwiekszy gang na pomozu dzienki zaufanemu informatorowi ktory mial dostemp do tego polswiatka i teras ten informator jest taki troche koronny bo inni poszukiwacze napewno benda chcieli sie krwawo zemscic za zdrade::)))))) fajny dowcip normalnie .. powodzenia w poszukiwaniach ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 krwawo to powinien\\a sie polonista\\ka zemscic ... ja tez wale bledy zwlaszcza ja kszybko pisze ale bez przesady ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Kolega hammerstein jest tu nowy, jak widać,i jeszcze nie przesiąkł forumową zawiścią i samolubstwem .Chce się z nami podzielić fajną miejscówką, i szczerze chylę za to przed nim czoło .Zadajcie sobie pytania czy pokazali byście mu swoją .No właśnie .Może warto się głębiej nad tym zastanowić ,zanim zaczniemy mówić o integracji naszego środowiska.Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hammerstein Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 heheheheh maxim026 jestes super :) jestem pełen podziwu, normalnie rozszyfrowałes mnie.Nikogo do niczego nie zmuszam poprostu jestem ciekaw historii tego rejonu a to chyba nie jest zadnym przestepstwem jesli ktos powie mi jak doszło do spalenia tej osady itp. Pozdrawiam wszystkich poszukujących prawdy badaczy historii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Ja nie ukrywam że nie powiedziałbym. Bo po prostu wolę coś znaleźć sam niż miałby to trafić ktoś inny i chyba jest to naturalne i nie rozbija integracji środowiska. Np. dobra, nieprzeszukana miejscówka w okolicach Warszawy jest trudniejsza do znalezienia niż Yeti. Jak pochwaliłem się, gdzie znalazłem nieśmiertelnik SS, to po miesiącu były tam same odkrywki, teren przeryty tak, że wstyd i strach się tam teraz pokazać z wykrywką. Wszystkim więc radzę - namiary na miejscówki zachowajcie dla siebie i najblizszych przyjaciół od łopaty. Dla dobra waszych kolekcji i dla dobra terenu, który zostanie zniszczony przez hordy poszukiwaczo - handlarzy. Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ODZYSK77 Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 maxim026 !Mógłbyś choć troszkę sie postarać pisać poprawnie bo twoich postów nie idzie czytać(czego zresztą nie robiłem).Kolego hammerstein.Wielkie brawo. Pokazałeś swe prawdziwe oblicze poszukiwacza a nie typowego zarobkiewicza jakich wielu.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Nigdy nie sprzedałem niczego, co sam znalazłem, ale nie dzielę się informacjami o miejscówkach z innymi poszukiwaczami - czy więc jestem zarobkiewiczem jakich wielu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Powiedział bym że bardziej kimś na wzór psa ogrodnika ,wszystkich fantów i tak sam nie wybierzesz, a jeśli masz na uwadze dobro tych fantów które można ocalić od żrącej ich w ziemi destrukcji i wydobyć na światło dzienne , to nie miej za złe że ktoś ci wlazł na miejscówkę.Czasami lepiej być ,a nie mieć.Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Wzruszyliście mnie swoją szlachetnoscią, koledzy, nie wiedziałem, że tylko ja jestem takim egoistą wśród rzeszy poszukiwaczy, he, he, ale teraz już wiem:-) Spoko, naprawdę wielki szacunek dla kolegów altruistów, wstyd mi za samego siebie i mi podobnych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColdDemons Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Ja raczej również nie rozpowiadał bym o miejscówce na forum, ale chętnie dzielę się takimi informacjami z ludźmi których znam osobiście i z nimi kopię. Ja również na mazurach mam wyludnioną i spaloną wioseczkę. Fajne rzeczy wychodza zwłaszcza w parku!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Nie musisz dawać danieloff zaraz ogłoszeń w mediach na temat lokalizacji miejscówek ,ale twoje stwierdzenie że z nikim nie dzielisz się wiedzą na ich temat, zabrzmiało jakoś tak egoistycznie i snobistycznie .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hammerstein Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 I już z jednego tematu robią sie setki innych :) ColdDemons mozesz powiedziec co ciekawego udało ci sie juz odkryci na tej swojej wsi ? Bo nie ukrywam ze temat mnie bardzo interesuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba321 Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 O jaki fajny temat :] Ja Wam tez mogę pokazac fajne miejsce, wychodzą tam super fanty :] Przyjeżdzajcie całymi rodzinami.A teraz chwyt - poletko należy do WARIATA, Kumplowi zabrał łopatę, drze się w niebogłosy, kamieniami potrafi zabić. Jak komuś brakuje wrażeń i potrafi szybko biegać - ZAPRASZAM :] ...CirrusCX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 He,he, mnie kiedyś właściciel pola o mało nie rozjechał traktorem, do dziś nazywamy z kolegami to miejsce polem szalonego traktorzysty". Całe szczęście, że 5 minut przed jego inwazją wyjąłem z ziemi pięknego orzełka, także w sumie wspominam to wydarzenie z sentymentem:-) A wracając do miejscówek, to nie powiedziałem, że z nikim nie dzielę się informacjami - mam grono zaufanych przyjaciół od łopaty i często korzystam z ich wiedzy, nawet bardzo często. Ale jak się chce urozmaicić kolekcję, to niestety należy porzucić postawę prospołeczną i nie podawać namiarów na Forum. Rozmaici handlarze, utrzymujący się z obrotu starociami, militariami, monetami itp., którzy mają całe dnie wolne na wyjazdy, tylko czekają na takie posty, a Forum przeglądają regularnie, nie łudźcie się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 panowie co do blendow to powiem tak , po pierwsze to mam windowsa nie w polskiej wersii wienc , a co do ortogr. to jak pisze to tak mam a zwlaszcza szybko. a ODZYSK77 to raczej z BUBla czy jak????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hammerstein Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 maxim026 palec i głowka to szkolna wymówk :P A to chyba raczej Dysortografia a nie wina windowsa :) Ale nie ma sie czego wstydzic ja tez robie byyykkkkiii!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 kolego hammerstein DYSORTOGRAFIE to ja mam i pisalem kiedys na tem temat na forum ale widocznie niektozy nieczytaja postow. angielskiego windowsa mam. Wienc i to wychodzi z polonczeniem z moja dyskortografia tak jak widac.. pozdrawiam raz jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 witaj hammerstein!Jestem z Czarnego i śmiem twierdzić że Ty akurat niebez uraz dziwny z Ciebie gość...wioska została spalona po to by odzyskac po wojnie cegły na odbudwe Warszawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.