Skocz do zawartości

Broń-Plany konstrukcyjne

Gość Esthar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Jako że wkrótce będe przechodził szkolenie pod kierunkiem rusznikarza,przydały by mi się plany konstrukcyjne broni z II WŚ. Interesują mnie głównie plany takich broni jak:
Sten, Mauser 98k, MP34, MG34-43, wszelkie panzerfausty oraz broń krótka.

Nie zamierzam użyć tych planów do konstrukcji broni ostrej, jedynie po to aby ją skonstruować jako bezpieczną replikę, dlatego potrzebuje aby na schematach uwzględnione były:
-Wymiary zewnętrzne,
-Dokładne wymiary elementów wewnętrznych(najlepiej w formie rysunku technicznego),
-Materiał służacy do wykonania(niekoniecznie)

Wszystkim, którzy przyczynią się do pomocy, z góry serdecznie dziękuje.

Życzę Wesołych świąt i wielu ciekawych znalezisk w przyszłym roku 2004.
Pozdrawiam
Esthar
Napisano
dodaje również że może to być równie dobrze broń współczesna.

Pzdr
Napisano
A co to jest MG 34-43???? Bo jesli chodzi o MP -34, to jak mniemam chodzi o autriackiego Steyera - Solothurna zwanego po anschlussie Autrii MP - 34(O)?
Napisano
cześć Michał ! na tej stronce co prawda nie znajdują się plany konstrukcyjne ale za to są prawie wszystkie modele rewolwerów polecam www.littlegun.be
Napisano
Witam

Co do kierunku szkolenia przewiduje naprawe i konserwacje broni, jednakże poznanie mechanizmów wewnętrznych to tylko kwestia czasu.
A co do wspomnianego przeze mnie Mg34-42 to chodzi o dwa modele mg34 i mg42.
W porządku, to byłoby na tyle, jak narazie dostałem dokładne plany Sten'a MK II-wszystko jest pięknie zwymiarowane i chyba od niego zaczne pracę :)
PS
Proszę o dalsze propozycje stron o tej tematyce.

Pozdrawiam
Esthar

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie