Gość Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Witam!Jako że wkrótce będe przechodził szkolenie pod kierunkiem rusznikarza,przydały by mi się plany konstrukcyjne broni z II WŚ. Interesują mnie głównie plany takich broni jak:Sten, Mauser 98k, MP34, MG34-43, wszelkie panzerfausty oraz broń krótka.Nie zamierzam użyć tych planów do konstrukcji broni ostrej, jedynie po to aby ją skonstruować jako bezpieczną replikę, dlatego potrzebuje aby na schematach uwzględnione były:-Wymiary zewnętrzne,-Dokładne wymiary elementów wewnętrznych(najlepiej w formie rysunku technicznego),-Materiał służacy do wykonania(niekoniecznie)Wszystkim, którzy przyczynią się do pomocy, z góry serdecznie dziękuje.Życzę Wesołych świąt i wielu ciekawych znalezisk w przyszłym roku 2004.PozdrawiamEsthar
Gość Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 dodaje również że może to być równie dobrze broń współczesna.Pzdr
wkreczmer Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Zobacz to http://www.biggerhammer.net/manuals/
DTH Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 A co to jest MG 34-43???? Bo jesli chodzi o MP -34, to jak mniemam chodzi o autriackiego Steyera - Solothurna zwanego po anschlussie Autrii MP - 34(O)?
Nowotny Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 A w jakim kierunku ten rusznikarz ma cię szkolic??
marecki. Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 cześć Michał ! na tej stronce co prawda nie znajdują się plany konstrukcyjne ale za to są prawie wszystkie modele rewolwerów polecam www.littlegun.be
Gość Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 WitamCo do kierunku szkolenia przewiduje naprawe i konserwacje broni, jednakże poznanie mechanizmów wewnętrznych to tylko kwestia czasu.A co do wspomnianego przeze mnie Mg34-42 to chodzi o dwa modele mg34 i mg42.W porządku, to byłoby na tyle, jak narazie dostałem dokładne plany Sten'a MK II-wszystko jest pięknie zwymiarowane i chyba od niego zaczne pracę :)PSProszę o dalsze propozycje stron o tej tematyce.PozdrawiamEsthar
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.