Gambit Napisano 24 Grudzień 2003 Autor Napisano 24 Grudzień 2003 Witam.Przyklejony kawałek dokumentu do ramy lustra...
Gambit Napisano 24 Grudzień 2003 Autor Napisano 24 Grudzień 2003 Reszta pieczęci - kartka została w tym miejscu przecięta... 1866 rok, jakaś superintendentura... :)Pozdrawiam.
Gambit Napisano 24 Grudzień 2003 Autor Napisano 24 Grudzień 2003 Jakie miasto nosiło kiedyś nazwę Loewenberg...?
DTH Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Wasze lenistwo mnie czasem powala:) Nie prosciej wpisac w pierwsza lepsza wyszukiwarke to slowo, zeby odwiedziec sie od razu, ze chodzi o Lwówek Śląski, zamiast czekac, nim ktos odpowie?:))
Gambit Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 Wszystko pięknie i ładnie tylko akurat nazwa miasta jest niejako najmniej istotna. Chodzi mi o samą pieczęć. Królewska superintendentura akurat mi także nie za dużo mówi bo akurat nie wiem co to była za jednostka administracyjna i czym się zajmowała. Jest to bowiem pojęcie dosyć szerokie mogące odnosić się do wielu aspektów życia społecznego. Także nie wiem co oznaczają litery PR. na pieczęci... Skrót od pruska"?... Nie wystarcza mi świadomość, że jest to pieczęć królewskiej intendentury z Lwówka Śląskiego. Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na jej temat. Innym poszukiwaczom nie wystarcza świadomość, że znaleźli łuskę. Chcą wiedzieć od czego była, kto ją produkował, w jakich latach...Gdybym był w stanie wszystko szybko wynaleźć to nie marnowałbym czasu na zamieszczanie postów... A to że go zamieściłem nie oznacza, że siedzę bezczynnie nie szukając w innych źródłach informacji i czekając tylko aż ktoś mi poda wszystko na tacy. Pozdrawiam.
DTH Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Wszystko pięknie i ładnie tylko akurat nazwa miasta jest niejako najmniej istotna." To przepraszam, co oznacza to pytanie powyzej: jakie miasto nosilo nazwe Loewenberg? Skoro to nieistotne, to po co pytasz? Gwarantuje Ci, ze tez nie wiedzialem, a wrzucenie do wyszukiwarki onetu zajelo mi 5 sekund.Po nastepnych 5 wiedzialem juz, ze to Lwowek Sl.Mysle, ze dluzej zajelo Ci pisanie tego pytania, wraz z wyslaniem na serwer odkrywcy.
Gambit Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 Niejako najmniej istotna nie znaczy że wogóle nieistotna... Czy będziemy teraz się spierać która wyszukiwarka w jakim czasie znajduje informacje? Trochę to bez sensu... Mea culpa, jeśli to coś pomoże...
DTH Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Nie bierz tego do siebie i nie bij sie w piersi, nie chodzi o wine:) Ja nie krytykuje, ani nie potepiam, raczej sie po prostu dziwie:)pozdrawiam
Pytanie
Gambit
Witam.
Przyklejony kawałek dokumentu do ramy lustra...
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.