ra_v Napisano 11 Październik 2007 Autor Napisano 11 Październik 2007 Witam Szanownych Kolegów.Założyłem ten wątek by móc zobaczyć do czego może dobrowadzić nadmiar czasu, fantazja i posiadanie czegoś o militarnym rodowodzie. Proszę u umieszczanie w tym wątku zdjęć przedstawiających militaria wszelkiego rodzaju przerobione na rzeczy mniej lub bardziej użyteczne. Chodzi mi zarówno o tzw. Sztukę Okopową jak i Radosną Twórczość Kowalsko–Ludową. Im dziwniej tym lepiej.Ponizej kilka moich.Pozdrawiam
ra_v Napisano 11 Październik 2007 Autor Napisano 11 Październik 2007 Kowal zniszczył 5 bagnetów Gras, ale ma wieszak na płaszcz Eh!
ra_v Napisano 11 Październik 2007 Autor Napisano 11 Październik 2007 Kubeczek cynowy z guziorami różnych formacji francuskich
ra_v Napisano 11 Październik 2007 Autor Napisano 11 Październik 2007 Otwieracz do listów marki Browning
KRUSZYNA Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=188013#462544Chciałbym tylko dodać że kiedyś założyłem wątek o podobnej tematyce.pozdrawiamkruszyna
Erih Napisano 11 Październik 2007 Napisano 11 Październik 2007 Kubek taki jak pokazany powyżej wydaje się ciekawym przypadkiem sztuki pamiątkarskiej .. Nie mam pod ręką zdjęć , ale spotkałem się np z XIXwieczną biżuterią gdzie element zdobniczy stanowiły stare monety , czasami sporej wartosci kolekcjonerskiej.Pozdrawiam ERIH
maxikasek Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 Wieszak fantastyczny, sam chciałbym mieć taki :-)
advertus Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 sporo takich ciekawostek jest prezentowanych w skasenie w Tomaszowie Mazowieckim np odważniki od wagi itd
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.