Skocz do zawartości

W piasku pod małym miasteczkiem

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 516
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Total brawo ! ! ! Masz oczy na miejscu ! Rzeczywiście to dwa różne guziki !
A to miasteczko wcześniej było konkretne,teraz to bywają różne miejsca.Dziś była okolica Puław od północnej strony,znalazłem w lesie bardzo ładne okopy I wojenne.....gdzie okoliczne sk...syny wysypywały śmiecie..no mówie ci że jak bym złapał..,no ale przedpole na brzegu lasu było ładnie wyorane poletko i dzisiejsze fanciki stamtąd.Niestety zaczełem dopiero po południu, więc nie za wiele ich.

oba guziki to guziki grenadierskie wz.1829, tyle że pewnie każdy z innej manufaktury, dlatego różnice 'spod sztancy'(mogą się także nieznacznie różnic wielkością).
Co do stron to korzystam jedynie z pugovizy: www.pugoviza.ru
niestety musisz poradzic sobie z Cyrylicą..
ja ten weekend mialem cieniutki :( ale w następny obiecałem sobie poprawic wyniki.
Fajne tereny masz.. jednak zabór carski to jest to, po pruskiej stronie chyba nie chcieli tyle gubic.. ;)
pozdro!

mnie się wydaje że po stronie pruskiej ludzie ciut mniej 'smiecili' i pozbywali się wszystkiego wszędzie, raczej tworzono zbiorowe smietniki, w sumie inna mentalnośc ludzka :)
dobrze ze dane mi mieszkac po wschodniej stronie bo bardziej lubie carskie fanty :)
pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie