latający holender Napisano 27 Październik 2008 Autor Share Napisano 27 Październik 2008 Total,na początku tego tematu,przed rokiem trafiły sie dwa na raz(jest zdjęcie)Jak do tej pory jedynki w fajnym stanie,trafiła się też kiedyś trójka ale prawie trup.Pzdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 27 Październik 2008 Share Napisano 27 Październik 2008 fajne fajne grosiki :) ja jeszcze nie trafilem takiego..z tego co pamietam, to daleko od galicji to piaszczyste miasteczko..? co do grenadierkow - nie parka, bo maja inny wzór granatu :)takie same uszka czy inne ?pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 27 Październik 2008 Autor Share Napisano 27 Październik 2008 Total brawo ! ! ! Masz oczy na miejscu ! Rzeczywiście to dwa różne guziki ! A to miasteczko wcześniej było konkretne,teraz to bywają różne miejsca.Dziś była okolica Puław od północnej strony,znalazłem w lesie bardzo ładne okopy I wojenne.....gdzie okoliczne sk...syny wysypywały śmiecie..no mówie ci że jak bym złapał..,no ale przedpole na brzegu lasu było ładnie wyorane poletko i dzisiejsze fanciki stamtąd.Niestety zaczełem dopiero po południu, więc nie za wiele ich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 27 Październik 2008 Autor Share Napisano 27 Październik 2008 Tu będzie lepiej widać,przy okazji może podałbyś tu jakiś link,chętnie poczytałbym o tych wojskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 oba guziki to guziki grenadierskie wz.1829, tyle że pewnie każdy z innej manufaktury, dlatego różnice 'spod sztancy'(mogą się także nieznacznie różnic wielkością).Co do stron to korzystam jedynie z pugovizy: www.pugoviza.ru niestety musisz poradzic sobie z Cyrylicą..ja ten weekend mialem cieniutki :( ale w następny obiecałem sobie poprawic wyniki.Fajne tereny masz.. jednak zabór carski to jest to, po pruskiej stronie chyba nie chcieli tyle gubic.. ;)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 28 Październik 2008 Autor Share Napisano 28 Październik 2008 To prawda,miałem kilka okazji połazić po terenach pruskich i oszczędnie tam z fancikami..wydaje mi się że po prostu w pruskiej kulturze bardziej dbano o to co posiadano.Ale za to znależne bardziej cieszą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 mnie się wydaje że po stronie pruskiej ludzie ciut mniej 'smiecili' i pozbywali się wszystkiego wszędzie, raczej tworzono zbiorowe smietniki, w sumie inna mentalnośc ludzka :)dobrze ze dane mi mieszkac po wschodniej stronie bo bardziej lubie carskie fanty :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy_49 Napisano 30 Październik 2008 Share Napisano 30 Październik 2008 Total pokaż w końcu tego grenadierka też jestem ciekaw. Podobno stan super? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 3 Listopad 2008 Autor Share Napisano 3 Listopad 2008 Sobotnia(1.XI.)drobnica poletkowa : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 3 Listopad 2008 Autor Share Napisano 3 Listopad 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 3 Listopad 2008 Autor Share Napisano 3 Listopad 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 3 Listopad 2008 Autor Share Napisano 3 Listopad 2008 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 3 Listopad 2008 Autor Share Napisano 3 Listopad 2008 Była tu już taka kopiejka,teraz inny rocznik : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 3 Listopad 2008 Autor Share Napisano 3 Listopad 2008 I taki ładny,jesienny,grzybek"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 3 Listopad 2008 Autor Share Napisano 3 Listopad 2008 I z cyklu olnik potrafi" ludowa 10groszówka przerobiona na podkładkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 3 Listopad 2008 Autor Share Napisano 3 Listopad 2008 Pozdro dla wszystkich skoczków polnych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy_49 Napisano 3 Listopad 2008 Share Napisano 3 Listopad 2008 Kolego l... h... czy mOgLbyS pokazac rewers monetki z napisem I solid? Trafiłem wczoraj też taką. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 3 Listopad 2008 Autor Share Napisano 3 Listopad 2008 Jest druga strona.Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 ładny szelag Stanisława Augusta Poniatowskiego :)Kopiejeczka 1863 tez niczego sobie :)te kopiejki 1864/64 nie należą do najtańszych, a i rocznik sentymentalny..Dlaczego ??? ;)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 1863/64 mialo byc :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 4 Listopad 2008 Autor Share Napisano 4 Listopad 2008 Jak zwykle jesteś niezawodny !A kopiejka.. Może rzeczywiście któryś z powstańców miał ją w ręku...Total,kilka postów wyżej kolega prosił o zdjęcie Twojego grenadierka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 4 Listopad 2008 Autor Share Napisano 4 Listopad 2008 Dzisiejsza skromna drobnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 4 Listopad 2008 Autor Share Napisano 4 Listopad 2008 Ale takie fanciory ludzie też potrafia zgubić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.