Daro76 Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Wskoczyliście na chłopaka a waszych fotek soć nie widać. Pamiętajcie po wieczorynce marsz spać.
leon wallonien Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Zbiory to moge pokazac prawdziwemu kolekcjonerowi, bo po Waszych postach smiem twierdzic ze hołdujecie popeline.Zbiera sie w stanach idealnych ,chyba ze ktos chodzi z wykrywaczem co w tym przypadku nie miało miejsca/kupione na allegro/...nie ma tłumaczenia ze jest to drogie i to i śmo-nie ma kasy nie kupuje.Wiekszosc moich kolegow wywala bebechy zeby kupic cos ładnego a Wy chwalicie złom dajac innym zły przykład.Jesli chodzi zas o nicki to widac ze z braku argumentow sracie ogniem kmiotki!!!!kurcze jak w ogole mozna na stronie o odkrywcach i ich ODKRYCIACH (!) w watku jakich tu setkich roznych, o wlasnie STARYCH RZECZACH pisac takie bzdury??"...co takiego odkryłes -złom na allegro?..moge Ci dac namiary na oryginalny klucz od ruskiego sracza,bo widze ze odkryc to sie kołdrą nawet nie potrafisz.
to17071990 Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Panie leonie. Przesadzasz . Że ty mozesz miec zlote gory , to nie znaczy że każdego na to stac.
Daro76 Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Ktoś zbiera klamry z allegro, ktoś z lasu inny z giełdy staroci. I dla nich coś to znaczy ma pasje, zajecie. Ale pamiętajcie drobni zbieracze" jakiś prawdziwy kolekcjoner" ma to gdzieś i jesteśmy dla niego kmiotkami.P.S. Kolego jesteś smutny i naprawde nie wiem co robisz na tym forum.
1.Leibstandarte Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Po pierwsze pozwolę sobie zauważyć że miała to być galeria klamer SS a nie jakiś spiłowanych ogryzków. Cóż.... nie każdego stać, to fakt. Ale za pieniądze które wywalił w błoto kupując te trupy , mógłby kupić jedną, ładną. Po prostu nie rozumiem... Ale co kto lubi, każdy ma prawo zbierać co chce. A co do mojego nicka, to co w nim dziwnego?
kapral82 Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Panowie dajcie spokój i niekudcie sie już,szkoda zdrowia.Ja tam wklejam zdiecie swojego szrotka,własny wykop i mnie to cieszy i osobiscie mam to gdzies czy ktos to skrytykuje.Pozdrawiam...
Adr Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 sluchaj leon wallonien jakbys sie z laski swojej przyjzal sie na wstepie, 2 z 5 klamer sa wlasne z osobistych wykopkow, po drugie jesli Cie to interesuje - mieszkam za granica i tylko w te wakacje bylem w Polsce i trafilem AZ 2 klamry SS, wiec nawet nie mam gdzie szukac fantow, po trzecie to dla mnie dupa blada jestes, i widze ze Cie boli to ze sa tu wiekszosciowo klamry z allegro - malo tego co Ty masz za zbiory? Jesli NIE MASZ NICZEGO CZYM MOGLBYS SIE POCHWALIC TO SIE POPROSTU ZAMKNIJ - a jesli, cos co dla innych MA OGROMNA WARTOSC HISTORYCZNA I KOLEKCIONERSKA NA FORUM GAZETY KTORA JEST WLASNIE O I DLA LUDZI KTORZY KOLEKCIONUJA TAKIE RZECZY NAZYWASZ ZŁOMEM TO TY SIE CZLOWIEKU ZASTANOW CO TY TUTAJ ROBISZ?!! (!)
leon wallonien Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 ...a ty jestes frajer ze tego nie łapiesz i kupujesz taką chałe jak pisał 1.Leibstandarte -kupiłbys jedna ale dobra...Widze ze nie czytacie z uwagą.Rozumiem kolekcje wykopkow ale nie kupno CHAŁY!!!...A PIENIEDZMI NIE SRAM ZEBYM WYDAWAŁ NA ZŁOM-BO ZŁOM SIE ODDAJE A NIE KUPUJE-PROSTE.Poprawnosci kolekcjonerskiej mnie nie uczcie,bo cos wiem na ten temat-zbieram umundurowanie i wyp. z 2-giej wojny szczegolnie HJ w stanach idealnych.Uczyłem sie tego od fachowcow-starszych kolekcjonerow ktorzy sa autorytetami.Uczyli mnie jednego-jak sie brac za cos to robic do dobrze albo nie robic wcale.Dziwie sie ze tego nie rozumiecie i przeinaczacie moje słowa.GOR ZŁOTA NIE MAM TYLKO ŁADNE STANY I CIESZE SIE ZE DOCHODZE DO TEGO POWOLI ALE SUMIENNIE!!!!!
Czarek Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Leibstandarte,Leon-czego Wy chcecie-jak coś ma gorszy stan niż idealny to to już jest śmiec?nigdy w życiu-przecież takie właśnie fanty-nawet jeśli zużyte to jak samemu znalezione ciesza najbardziej:)a spiłowane ogryzki to sami jesteście!!!Adr-bardzo fajna kolekcja-daj jeszcze jak możesz fotkęgrupową"wszystkich klamerek razem:)
finucha Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 to chyba nic zlego sie czyms pochwalic,a nie wszelkie zloto co sie swieci...dziwne zeadmin na takie texty nie reaguje.
Adr Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 tych dwoch pierwszych jeszcze nie widzialem ale sa juz u rodziny ale przyjada" za dwa tygodnie do UK:))
leon wallonien Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Czarek-WYKOPKI SA OK WIADOMO ZE PORDZEWIAŁE ALE CIESZA BARDZO BO SAMEMU ZNALEZIONE-to inna sprawa!!!!Nie mowie ze sa bezwartosciowe te kupione tylko ze nie nadaja sie jako wzor do pokazywania.Szanuje Wasza pasje ale nie takie podejscie bo mi wolno-jak Wam zbierac złom.
Czarek Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 no i super fanciki:)w UK mieszkasz?byłem tam praktycznie całe wakacje-głównie hełmów szukałem...ale powiem szczerze rozczarowałem się co do fantów a raczej ich znikomej ilości...
Adr Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Czarek w pln Szkocji. To co widizsz to prz...t;) Jeszcze pare innych fanto wziolem.. Der Adlery, blachy, soldbuchy, i hauera m42, a ogrom musialem nie stety zostawic w Polsce, w nastepne wakacje zabiore, a sporo tego.. przeszlo 200 niesmiertlenikow (wtym okolo 100 cwiartek), troche odznak,odznaczen itp
Adr Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 w sumie to na pld anglii podobno kopia i sporo razy slyszalem jak sie chwalili ze resztki po samolatach wyciagali, no ale nie o tym watek;) pozdrawiam
Adr Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 tak wiec prosilbym o wklejanie zdjec Waszych klamer ss
wika Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 panowie zastanawiam się jaki sens ma kolekcjonowanie i publiczne pokazywanie czegoś takiego jak klamry od pasów ssmanów dziwi mnie podniecenie wielu panów z tego forum gdy widzą zdjęcie klamry lub nieśmiertelnika tej formacjipowinniśmy pamiętać o tym że formacje te wsławiły sie ludobójstwem, pacyfikacjami wsi wymordowaniem więźniów w obozach tak więc ich rzeczy osobiste i wyposażenie powinny być dla nas obrzydliwe a zbieranie tego konserwowanie jest moim zdaniem poniżej krytyki sądzę że zbieracze swoje wyobrażenie kształtują na podstawie zdjęć roześmianych wysokich i dobrze zbudowanych młodych ludzi w mundurach z czapką z trupią główką przypominam że to miała być rasa panów a w tamtym czasie dziadkowie i ewentualnie rodzice zbieraczy należeli do grupy podludzi
Adr Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Wika to tylko hobby, niestety ale na to raczej nie ma definicji, czemu akurat ktos zbiera fanty po ss a inny kapsle od butelek - poprostu i juz. Pozdrawiam
Adr Napisano 8 Październik 2007 Autor Napisano 8 Październik 2007 Wika sadze rozniez ze jednym z powodow dla ktorego ludzie kolekcionuja przedmioty po ss jest, w sumia to byla ich elitarnosc, gdzie w owym czasie byli tylko najlepsi z najlepszych (nieliczac lat 44 i 45 gdzie brano z poboru), ale rowniez ich spektakularne dokonania na froncie. pzdr
simon07 Napisano 8 Październik 2007 Napisano 8 Październik 2007 Poczytajcie odrobinę historii 2 WŚ w Polsce i się chłopcy w tej waszej piaskownicy zastanówcie... Elitarność... Skur..syny i tyle. Kryminaliści i byli więźniowie... Elyta - to bardziej... Załamanie mnie ogarnia...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.