Molke Napisano 2 Październik 2007 Autor Napisano 2 Październik 2007 Filizanka CAFE JAHRESZEITEN 4 prosze o pomoc w IDWitam dzisiaj znalazłem porcelanowa filiżanke. Na jej boku jest napisane: CAFE 4 JAHRESZEITEN Natomiast na spodzie: Wilhelm Knittel 09 Hofliefarant BRESLAU Geshutzt 09 Proszę o pomoc z jakiego miejsca ona pochodzi i mozliwie jaknajwięcej informacji na jej temat.
Molke Napisano 2 Październik 2007 Autor Napisano 2 Październik 2007 Filizanka CAFE JAHRESZEITEN 4 prosze o pomoc w IDWitam dzisiaj znalazłem porcelanowa filiżanke. Na jej boku jest napisane: CAFE 4 JAHRESZEITEN Natomiast na spodzie: Wilhelm Knittel 09 Hofliefarant BRESLAU Geshutzt 09 Proszę o pomoc z jakiego miejsca ona pochodzi i mozliwie jaknajwięcej informacji na jej temat.
kodi Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 Zapewne z kawiarni Cztery Pory Roku". Miejsce produkcji - Wrocław.Ciekawym, czy we Wrocku taka kawiarnia przed wojną była?
Molke Napisano 2 Październik 2007 Autor Napisano 2 Październik 2007 Hotel Vier Jahreszeiten byl na obecnej Pilsudskiego mial nawet kawiarnie ale czy to z tamtad??
Pytanie
Molke
Filizanka CAFE JAHRESZEITEN 4 prosze o pomoc w ID
Witam dzisiaj znalazłem porcelanowa filiżanke.
Na jej boku jest napisane:
CAFE
4
JAHRESZEITEN
Natomiast na spodzie:
Wilhelm Knittel
09
Hofliefarant
BRESLAU
Geshutzt
09
Proszę o pomoc z jakiego miejsca ona pochodzi i mozliwie jaknajwięcej informacji na jej temat.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.