Skocz do zawartości

Wielka Wojna - nie tylko Bieszczady i Tannenberg

owiewka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W tym wątku pochwalę się swoimi trafieniami związanymi z I wojną światową. Nie są to znaleziska spod Tannenbergu ani Bieszczad których na forum najwięcej, lecz z frontu jurajskiego" (tam też wojna miała miejsce). Nie są to również takie przedmioty jak z wyżej wymienionych miejsc ale myślę ze warto je pokazać. Póki co wszystkie prezentowane przedmioty są z jednego miejsca, które z małą przerwą odwiedzam od prawie roku.

ładnie Owiewka :) , my też czasem biegamy za frontem jurajskim. Wpadło kilka ciekawych rzeczy, ale ogolnie mało wychodzi w naszej okolicy, ze względu na małą ilośc walk.
Biegasz na Jurze północnej czy południowej ? :)
pozdrawiam!

My na ruskich górkach nie mielismy takiego szczęscia owiewka, na w twojej okolicy wyciagnelismy tylko sporo lusek od mannlicher'a, czubek od schrapnela, carski guzik grenadierski, i mase szrapnelowek. ale to był wypad w ciemno, umocnien mase a fantów mało :)
Wyciagnales cos ciekawego na 'ruskich górkach' ?
pozdrawiam!

Ja to raczej odwiedzam austriacką górkę", o rosyjskie fanty bardzo ciężko. Z tymi umocnieniami to prawda, okopów ci u nas pod dostatkiem - pustych. U mnie guziki jakoś nie wychodzą. Ogólnie jeśli coś się trafia to raczej pospolite fanty, ale uważam że warto.
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie