szwed Napisano 26 Wrzesień 2007 Autor Napisano 26 Wrzesień 2007 witam wysokie forum . proszę o identyfikacje bagnetu .wspomnę tylko że są na nim resztki chyba złoceń .
lepper Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 Co do lampki. Będąc w idealnie odrestaurowanym bunkrze widziałem identyczne lampki. Było to oświetlenie małych 2-3 osobowych schronów bądź bunkrów. Nie wiem gdzie to znalazłeś i jestem bardzo ciekawy.
szwed Napisano 26 Wrzesień 2007 Autor Napisano 26 Wrzesień 2007 witam wysokie forum . proszę o identyfikacje bagnetu .wspomnę tylko że są na nim resztki chyba złoceń .
szwed Napisano 26 Wrzesień 2007 Autor Napisano 26 Wrzesień 2007 i lampka . pewnie rowerowa , karbidówka . czy mieli byście jakąś stronkę żeby dowiedzieć się coś więcej na jej temat . oczywiście za wszystkie informacje wielkie dzięki.
szwed Napisano 27 Wrzesień 2007 Autor Napisano 27 Wrzesień 2007 dzięki za pomoc w identyfikacji. chciałbym zapytać jeszcze o ten bagnet. czy wszystkie formacje niemieckie mogły sobie taki bagnet kupić , posiadać i czy ewentualnie czymś się różniły. co do lampki , to ja rzeczywiście znalazłem ją w dole po ziemiance wielkości na jakieś 3 do 4 ludzi . to jednak chyba nie zmienia faktu że mogła być rowerowa , widywałem takie lub podobne na starych zdjęciach . w końcu to tylko lampka . oświetlać może każdemu i wszędzie . dopiszę tylko że jest na niej napis original model BALDAUF ". chciałbym ją trochę odnowić i dlatego dobrze było by widzieć coś więcej na jej temat .i tak dzięki za zainteresowanie .
ra_v Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 Witam Bagnet to jedna z odmian niemieckiego bagnetu KS 98 tzw. wyjsciowego.Pozdro
to17071990 Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 Na bagnecie moga być ślady niklowania albo graweru
fanatyk6 Napisano 28 Wrzesień 2007 Napisano 28 Wrzesień 2007 Tutaj jest trochę o bagnecie:http://www.germanmilitaria.com/Heer/photos/H065056.htmlPoza tym było tak jak napisał zukuri.Pzdr
Pytanie
szwed
witam wysokie forum . proszę o identyfikacje bagnetu .wspomnę tylko że są na nim resztki chyba złoceń .
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.