Skocz do zawartości
  • 0

bagnecik i lampka

szwed

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co do lampki. Będąc w idealnie odrestaurowanym bunkrze widziałem identyczne lampki. Było to oświetlenie małych 2-3 osobowych schronów bądź bunkrów. Nie wiem gdzie to znalazłeś i jestem bardzo ciekawy.
Napisano

i lampka . pewnie rowerowa , karbidówka . czy mieli byście jakąś stronkę żeby dowiedzieć się coś więcej na jej temat . oczywiście za wszystkie informacje wielkie dzięki.

Napisano
dzięki za pomoc w identyfikacji. chciałbym zapytać jeszcze o ten bagnet. czy wszystkie formacje niemieckie mogły sobie taki bagnet kupić , posiadać i czy ewentualnie czymś się różniły. co do lampki , to ja rzeczywiście znalazłem ją w dole po ziemiance wielkości na jakieś 3 do 4 ludzi . to jednak chyba nie zmienia faktu że mogła być rowerowa , widywałem takie lub podobne na starych zdjęciach . w końcu to tylko lampka . oświetlać może każdemu i wszędzie . dopiszę tylko że jest na niej napis original model BALDAUF ". chciałbym ją trochę odnowić i dlatego dobrze było by widzieć coś więcej na jej temat .i tak dzięki za zainteresowanie .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie