Skocz do zawartości
  • 0

Puszka - skrzynka

Pit_100

Pytanie

Napisano

Witam! Ostatnio znalazłem na niemieckich pozycjach taką otwartą skrzynkę. Jej wymiary to 25cm długości, 10,5cm szerokości i 12cm wysokości. Może ktoś wie co w niej się znajdowało?? Pozdrawiam

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zasięgłem rady starszyzny i juz wiem na pewno ze była to konserwa. Ten człowiek mi powiedział ze jak niemcy opuścili swoje pozycje po atakach rusków to jeden okop był wypchany takimi właśnie konserwami i bandażami. Pewnie domyślacie się co sie z nimi stało kiedy dorwali sie do tego okopu Polaki, bo głodny polak to zły polak :D Mieli tylko szczęście ze rusy przeoczyli to miejsce :D Więc jeśli ten czlowiek gada prawde czego nie zapewniam (jakby mnie ktos zasypywał dzienie tyloma pytaniami jak ja jego to bym gadal byle co zeby mnie zostawił) że była to konserwa niemiecka. POZDROWIONKA !
Napisano
To raczej napewno konserwa. Kolega znalazł iedys identyczną a jakies 20 centymetrów od niej niezbędnik. Jak dla mnie jest to konserwa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie