Skocz do zawartości
  • 0

Prosze o identyfikacje tych krzyży...

MTC

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam brivibai , serdeczne dzięki Tobie i innym za rozgryzienie tych krzyży. Nie pochodzą one z aukcji , leżały, od kąd pamiętam w domu , ale gdy sie nimi zainteresowałem nie było juz kogo spytać skąd są i kto je dostał... Jeszcze raz dzieki. Przy okazji życzę wszystkim forumowiczom Wesołych i spokojnych świąt oraz szczęśliwego Nowego Roku. Pozdrowienia.
Napisano
Pierwszy tak jak zauważył kol. Sten musi być estoński. Natomiast ostatni to odznaczenie Łotewskie Order Trzech Gwiazd" czy coś w tym stylu. W każdym razie jest to jedno z wyższych odzanczeń łotewskich z lat 1918-1940, a być może i teraz.

marwro
Napisano
Niestety nie wiem co to za krzyze,ale ten 1szy musi byc z Estoni te samo godlo (E+reka rycecza z mieczem)nosili na kolnierzu SSmani z 20.Waffen.Gren.Div(Estonska)

pzdr.
sten
Napisano
Zdjęcia 2 i 2a to fińskie - gdzieś ostatnio to widziałem, ale teraz nie kojarzę. Mam jedno fińskie z wykopów i też szukałem coś na temat. Tylko moje jest bardziej skromne i wgorszym stanie.
4, 4a i 4b to rumuńskie - http://www.skalman.nu/third-reich/axis-ro-awards-crown.htm w wesji pp. commander
3 to chyba bułgarskie
pzdr woyta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie