herbstnebel Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 Nie mam takiej ładnej wersji jak kolega kłółik ale zapodaje. Ci co zginęli na polu minowym też mieli taki karabin maszynowy.
herbstnebel Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 a tu ten kolega z późniejszego okna w miasteczku. Kozaczy trochę, bo chyba źle się strzela przy takim ułożeniu broni :)?
aegirsson Napisano 28 Wrzesień 2007 Autor Napisano 28 Wrzesień 2007 Witam, cieszę się, że wątek zaskoczył, a propos aktorów, jak nazywa się ów grający generała U. S., tego co ma czerwony mundur ? Wydaję mi się, że grał on w Zbiegu z Alcatraz, przekazywał tam kasę Walkerowi - L. Marvinowi. Ponawiam pytanko - widzieliście film Sutjeska ? Produkcja SFRJ - rolę główną gra tam R. Burton.
herbstnebel Napisano 28 Wrzesień 2007 Napisano 28 Wrzesień 2007 Zaciekawiliście mnie koledzy zachwalając tą Sutjeskę". ekchm tego no już ją mam na hdd ;)to są w końcu polskie wz. 28 w tym złocie dla zuchwałych"??? :>??
Królik Napisano 28 Wrzesień 2007 Napisano 28 Wrzesień 2007 No to mamy problem.Ten BAR z miasteczka to nie jest ten sam, co ten drugi (ten sam kaemista) z pola, bo w miasteczku nie ma chwytu.Coś polskiego w nim chbya jednak jest...
Królik Napisano 28 Wrzesień 2007 Napisano 28 Wrzesień 2007 A tu mamy snajpera na wieży kościoła. Ze Springfieldem... ;)
herbstnebel Napisano 28 Wrzesień 2007 Napisano 28 Wrzesień 2007 Dobra, to na polu obaj mają wersję z uchwytem, znaczy polskie? Dobrze rozumuję?Ile gb ma twoja wersja filmu królik :)? to dvd?
Królik Napisano 28 Wrzesień 2007 Napisano 28 Wrzesień 2007 Ale karabin już nie był polski.To DVD z kolekcji Legendy kina - Clint Eastwood"Aktor grający genreała to Carroll O'Connor, już nie żyje. Zagrał w prawie 90 filmach.
bolas Napisano 29 Wrzesień 2007 Napisano 29 Wrzesień 2007 Do polskiego wz.28 bardzo zbliżone wizualnie są jeszcze belgijskie FN ... ale bardziej chyba to jednak przypomina jakąś hybrydę wz.28 z pododawanymi/pozamienianymi niektórymi elementami.
aegirsson Napisano 29 Wrzesień 2007 Autor Napisano 29 Wrzesień 2007 Na TCM wyświetlają łoto" przynajmniej raz na tydzień, kopia tam puszczana jest moim zdaniem świetna, mam na myśli barwy tejże. Dziękuję za info ad Generała.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.