max 1978 Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Od tygodnia jestem posiadaczem tego kordzika SA.nie wiem czy zrobilem dobry interes (150euro) jest orginalny , sygnowany Hermann Hann RZM M7/71 Solingen WAld"(kolega mial go od dziadka.Chcialem go wyczyscic i wrzucilem go do specjalego plynu czyszczacego srebro, i polerowalem go mleczkiem i szmatka teraz wiem ze to byl blad bo po tym tym plynie napis alles für deutchland" zrobil sie jasny tzn. zeszla czarna farba.Mozna to naprawic? tzn.przywrocic napis do starego stanu,i co robic dalej polerowac czy zostawic tak jak jest.Ile to moze byc warte bo sprawdzalem sztepel i jest to jeden z pierwszych kordzikow jakie byly robione.rekojesc jest jest w idealnym stanie.Z gory dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max 1978 Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2007 fotka 1Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 11:30 21-09-2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max 1978 Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2007 fotka nr.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 może żeby cię ten jasny napis nie denerwował to przejedź go pilnikiem potem wypoleruj i będzie po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Kolejny idiota zniszczył przedmiot kolekcjonerski. Zlinoczwać.Zjedź napis na szlifierce, będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Nie niszcz go dalej. Pytaj zanim coś zniszczysz a nie jak naprawić nienaprawialne. Teraz umyj to WD-40 i zawoskuj. To czarne to nie była farba tylko oksyda, wartość przedmiotu znacznie spadła z powodu jej braku.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max 1978 Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Teraz wiem ze zrobilem blad.Mozna oksyde polozyc na nowo.Moj kolega pracuje w wytworni nozy w Solingen.Jest to mozliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Cyrograf już napisał nie niszcz go dalej " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Jak pooksydujesz to całość. Potem reszte trzeba zapolerować. W tym wypadku spowoduje to zatarcie napisów. Zostaw go w spokoju, nie kombinuj. Wontek zamykam bo mogą co poniektórym nerwy puścić, a to się kończy upomnieniami/kartkami czego nie lubie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.