akagi Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 Łowicz 2007 !!!Nie wiedziałem, że wyjdzie nam takie cacko. Impreza kameralna - zaprosiliśmy tych którym było po drodze. Scenografia? Rynek miasta Łowicz, włącznie z budynkiem ratusza, gdzie szyby poszły w drobny mak, a elewację czeka remont. Ale tak miało być Oraz obszar nadrzeczny rzeki Bzury wraz z mostem na Bzurze. Organizator zapewnił broń i amunicję - było tego tyle, że długo po akcji słychac był strzały - w końcu żal zostawić coś w ładownicy. Wszystko zrobione w przewidzianym czasie - w ciągu kilku godzin przeciwiczona inscenizacja ze skomplikowanymi scenami z cywilami - aktualni mieszkańcy Łowicza. Tego samego wieczoru - inscenizacja, z użyciem pirotechniki na samym środku rynku oraz ... na budynku ratusza. Miedzy pior biegający cywile wojsko. I wszystko bezpieczne. Następengo dnia rekonstrukcja potycznki nad brzegiem bzury, połączona z forsowaniem Bzury na pontonach, nalotem lotniczym, średnio 10 wybuchów na minutę w trakcie, itd...I jescze jedno - widowania. Doskonale zlokalizoawana, ogromny dostęp widzów do obejrzenia widowiska, w obu bitwach, pełna dostępność rekonstruktorów do późnych godzin. kwaterunek - normalne rozwiązanie - sala gimnastyczna w gimnazjum. Ale zapewniony strzeżony parking dla pojazdów historycznych. ale pełne wyrzywienie - ciepłe śniadanie, dwudaniowy obiad, ciepła kolacja. I dla pań w szkole nie było z niczym problemu.Dla mnie REWELACJA!!! aha, każdy z uczestników dostał żołd - nie majątek, ale się liczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 Panie Dyńczyk czas na podsumowanie. Czas kończyć rok rekonstrukcyjny, rozdać nagrody i wyróżnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 Wybory jak dla mnie co najmniej bezsensu, nigdy nie będa obiektywne, jak dla mnie niewypał.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 Masz rację Kombatant- ja też w demokrację nie wierzę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.